Μουντιάλ 2022: Επίθεση στο πατρικό σπίτι του Εμπολό με πέτρες

Μουντιάλ 2022: Επίθεση στο πατρικό σπίτι του Εμπολό με πέτρες

Το γκολ που πέτυχε ο γεννημένος στο Καμερούν επιθετικός της Ελβετίας Μπρεέλ Εμπολό στο ματς των δύο ομάδων έχει ανοίξει εμφύλιο στην αφρικανική χώρα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ που πέτυχε ο γεννημένος στο Καμερούν επιθετικός της Ελβετίας Μπρεέλ Εμπολό στο ματς των δύο ομάδων έχει ανοίξει εμφύλιο στην αφρικανική χώρα. Το περιστατικό με την επίθεση στο πατρικό σπίτι του στη Γιαουντέ με πέτρες αλλά και οι επικρίσεις που δέχθηκε στα social media έκαναν τη μητέρα του να ξεσπαθώσει. Οι καταγγελίες της έχουν σαφή αποδέκτη την ποδοσφαιρική δόξα και νυν επικεφαλής της ομοσπονδίας Σαμουέλ Ετό, τον οποίο κατηγόρησε για διαφθορά.

«Αφησε τον γιο μου ήσυχο. Για να μπεις στην εθνική ομάδα πρέπει να πληρώσεις την “Ουτοπία”», ανέφερε. Η «Ουτοπία» είναι μια εταιρεία που προμόταρε τον Ετό για να αναδειχθεί πρόεδρος της ομοσπονδίας, ενώ φέρεται να έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη άτυπη μανατζερική εταιρεία της χώρας έχοντας τον πρώτο λόγο και σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό.

Στο Καμερούν πάντως από χθες ασχολούνται και με το πειθαρχικό παράπτωμα του Αντρέ Ονάνα. Ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας και της Ιντερ φεύγει από το Κατάρ, πληρώνοντας την παρακοή του στον προπονητή του Ριγκομπέρτ Σονγκ, ο οποίος φέρεται να του απαγόρευε το παιχνίδι με τα πόδια. «Η απόφαση να φύγει είναι δική του. Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια ομάδα», σχολίασε ο Σονγκ μετά το ματς με τη Σερβία.

Οι ελπίδες για συμμετοχή του Καρίμ Μπενζεμά στο Μουντιάλ δεν έχουν χαθεί εντελώς, καθώς ναι μεν μπορεί να βρίσκεται στη Μαδρίτη, ωστόσο η αποθεραπεία του στον μηρό πάει καλύτερα του αναμενομένου και εφόσον η Γαλλία φθάσει μακριά στη διοργάνωση δεν αποκλείεται να κληθεί στην αποστολή. Ούτως ή άλλως η θέση του στο γαλλικό ρόστερ δεν αναπληρώθηκε έπειτα από απόφαση του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Στις Βρυξέλλες, όπου η μαροκινή μειονότητα είναι η μεγαλύτερη ακόμα και από την ιταλική, ξέσπασαν βίαια επεισόδια μετά τη νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου. Τραυματισμοί αστυνομικών και δημοσιογράφων, κάδοι αναποδογυρισμένοι, σπασμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα, αποκλεισμένοι δρόμοι και σταθμοί του μετρό ήταν το αποτέλεσμα της όξυνσης που προήλθε μετά το ακυρωθέν γκολ του Μαρόκου στο πρώτο ημίχρονο.

Την ίδια ώρα, το καλό παράδειγμα των φιλάθλων της Ιαπωνίας, που καθαρίζουν τις εξέδρες, φαίνεται να ακολουθούν δειλά δειλά οπαδοί και άλλων ομάδων, όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Μαρόκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή