Σούπερ Λιγκ 1: Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα

Σούπερ Λιγκ 1: Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα

Επανέναρξη με «στραβοπατήματα» των «αιωνίων» και κερδισμένη την ΑΕΚ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεταμουντιαλική επιστροφή στη δράση –που σήμανε και την έναρξη του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λιγκ 1– βρήκε τους «μικρούς» Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα να «φρενάρουν» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, και την ΑΕΚ που επικράτησε της Λαμίας να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα τα δεδομένα στις πρώτες θέσεις. Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, κι ενώ απομένει η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, τους χωρίζει μια διαφορά έξι πόντων και φαντάζουν να είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποχρεώθηκε στη δεύτερη απώλεια βαθμών στη φετινή χρονιά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μένοντας στο 1-1 στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε νωρίς με τον Μπερνάρ στο 14΄, είχε δοκάρι με τον Παλάσιος στο 16΄ και άλλες ευκαιρίες με τους Ιωαννίδη (58΄), Τσέριν (67΄) και Σπόραρ (80΄), δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε στο τέλος με το γκολ του Αοσμαν στο 84΄ σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Φαν Φέερτ τον άνθρωπο που της έδιωξε τον διαγραφόμενο κίνδυνο απέναντι στη Λαμία, ξορκίζοντας παράλληλα την κατάρα των τελευταίων ετών που την ήθελε να μην κερδίζει παραμονές Χριστουγέννων. Για 67 λεπτά δεν λειτουργούσε τίποτα καλά στην Ενωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα την προ Μουντιάλ ομάδα. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Ολλανδός φορ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ και απελευθέρωσε την ομάδα του, που με τον Γκαρσία στο 88΄ «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Φαν Φέερτ στις καθυστερήσεις, πάλι με τον ίδιο τρόπο, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 κάνοντας τον Ματίας Αλμέιδα που γιόρτασε τα γενέθλιά του να δηλώσει πως «γι’ αυτό πήραμε τον Τομ το καλοκαίρι. Είναι ένας γκολεαδόρ».

Ο Κώστας Φορτούνης επανήλθε δριμύτερος, όχι όμως και ο Ολυμπιακός που είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να τον τιμωρεί για την μπλαζέ εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και να τον υποχρεώνει σε ισοπαλία (2-2).

Ο 30χρονος μέσος σκόραρε μετά από 19 μήνες (5 Μαΐου 2021) και το ματς με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-1) για τα πλέι οφ.

Στο 34΄ με δυνατό σουτ και στο 44΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ υπέγραψε την απόλυτη κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο, χωρίς ενέργεια και τακτικό πλάνο, οι Πειραιώτες έδωσαν χώρους, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ (64΄ Παμλίδης, 76΄ Λιάσος) από τους ψυχωμένους γηπεδούχους που προσπάθησαν για την πλήρη ανατροπή έχοντας και δοκάρι (63΄ Λιάσος).

Το παιχνίδι διεκόπη στο 15΄ για 22 λεπτά λόγω επεισοδίων οπαδών του ΠΑΣ με την Αστυνομία και ρίψης φωτοβολίδων και καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ πριν από την έναρξη του ματς οπαδοί του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. Πριν από το 15ο λεπτό υπήρξαν συνολικά τέσσερις διακοπές.

Ισοπαλίες σε Λιβαδειά και Τρίπολη

Μόλις πέντε μέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου βρήκε τον Αρη να παίρνει το προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη του (1-2), ο Λεβαδειακός και οι «κίτρινοι» αναμετρήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, με την ισοπαλία (1-1) να σημαδεύει την αναμέτρηση. Η αναποτελεσματικότητα των Θεσσαλονικέων στην τελική προσπάθεια ήταν η κύρια αιτία γι’ αυτό, καθώς μπορεί οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν στο 38΄ με ένα μακρινό σουτ του Χαμόντ, όμως μετά την ισοφάριση του Πάλμα στο 64΄, η ομάδα του Αλαν Πάρντιου έχασε σπουδαίες ευκαιρίες (66΄ Γκαρσία, 67΄ Μαζικού, 87΄, 90΄+4΄ Γκρέι) για την ανατροπή. Στην Τρίπολη, Αστέρας και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0), όπως και στο ματς του πρώτου γύρου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα τους Μπόρις Κλέιμαν, που «καθάρισε» όλες τις επικίνδυνες φάσεις. 

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ατρόμητος και Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή