Σούπερ Λιγκ 1: Τα δοκάρια… άναψαν φωτιές

Σούπερ Λιγκ 1: Τα δοκάρια… άναψαν φωτιές

Εν μέσω τοξικότητας, το Ατρόμητος - ΑΕΚ ακολουθεί τη δικαστική οδό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλωμένα δοκάρια, μεζούρες, μετρημένα εκατοστά με αποκλίσεις, σκαψίματα με αξίνες, φωνές, ανακοινώσεις, ενστάσεις… Το ελληνικό ποδόσφαιρο για μία ακόμη φορά πνίγεται από την τοξικότητα που παράγει το ίδιο μέρα με τη μέρα. Η τύχη του παιχνιδιού του Ατρόμητου με την ΑΕΚ θα κριθεί –όπως όλα δείχνουν– στα δικαστικά γραφεία, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 να οδηγηθεί μοιραία το επόμενο τρίμηνο σε ένα φαύλο κύκλο αμφισβητήσεων και εντάσεων.

Μία από τις πιο καθοριστικές αναμετρήσεις για την έκβαση του πρωταθλήματος ματαιώθηκε λόγω «αντικανονικότητας του αγωνιστικού χώρου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος, κλείνοντας το φύλλο αγώνος, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να καταθέτει σχετική ένσταση πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του ματς. Αιτία, οι αντικανονικές διαστάσεις και στις δύο εστίες του γηπέδου από 4 μέχρι και 7 εκατοστά. Η συνέχεια θα παιχτεί στα δικαιοδοτικά όργανα, καθώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας θα καλέσει τις δύο ΠΑΕ και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει μέχρι την Παρασκευή. Αλλωστε, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, η Γ.Σ. της ΕΠΟ ψήφισε οι πειθαρχικές αποφάσεις να εκδίδονται εντός πενθημέρου. Βάσει του ΚΑΠ, ο Ατρόμητος κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά με 3-0, από τη στιγμή που ως γηπεδούχος θεωρηθεί υπαίτιος για τη μη τέλεση του αγώνα. Επίσης σε μια τέτοια περίπτωση, θα του επιβληθεί χρηματική ποινή από 8.000 έως 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί η περιστεριώτικη ΠΑΕ είναι πως λόγω της κακοκαιρίας υπήρχε καθίζηση των κάθετων δοκαριών στο έδαφος.

Σε δέκα σημεία η Ενωση εξήγησε την κίνησή της για την ένσταση – Οργισμένη ανακοίνωση Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση χθες, παρουσιάζοντας δέκα σημεία με τα οποία εξηγεί πως η κίνηση να κάνει ένσταση δεν έγινε για να πάρει τους βαθμούς στα χαρτιά, αλλά για να υποδείξει το πρόβλημα. Παράλληλα, έθεσε κάποια ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος, ένα εκ των οποίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε να κάνει με την κροτίδα που έσκασε στο πρόσφατο παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό και έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του τερματοφύλακα των «πράσινων», Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

«Ξεπερνάει κάθε όριο η αναφορά της “για μια κροτίδα που έσκασε 15 μέτρα μακριά από τον πλησιέστερο ποδοσφαιριστή”, όταν όλη η Ελλάδα είδε πόσο κοντά στον τερματοφύλακα της ομάδας μας, Αλμπέρτο Μπρινιόλι έπεσε η κροτίδα από την κερκίδα της ΑΕΚ (όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα), εξαιτίας της οποίας ο γκολκίπερ μας έπεσε στο έδαφος και χρειάστηκε ιατρική φροντίδα για να συνεχίσει την αναμέτρηση. Προκαλεί, δε, εντύπωση πώς μία ομάδα που έχει ανθρώπους με τόση παρατηρητικότητα, ώστε να διακρίνουν διαφορά εκατοστών σε δοκάρια, χάνει τόσα μέτρα στη θέση ρίψης μιας κροτίδας. Είναι φανερό ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ψεύδεται ασυστόλως, προκειμένου να καλύψει τους ύπουλους τρόπους που χρησιμοποιεί ώστε να κερδίσει στα χαρτιά έναν αγώνα, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικές ήταν οι μέχρι πρότινος ηθικολογικές διακηρύξεις της για να κερδίζονται οι αγώνες μόνο στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά η «πράσινη» ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή