Σημειωτόν η Σούπερ Λιγκ 2

Παραμένει το «λουκέτο» – Αποφασίστηκε συνάντηση με Αυγενάκη, Μαρινάκη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ένας μήνας συμπληρώνεται από τότε που το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 μπήκε στον «πάγο». Και μπορεί το «λουκέτο» να παραμείνει και τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις πως οι ομάδες θα παραταχθούν ξανά στη σέντρα. Στο χθεσινό θυελλώδες Δ.Σ. της μικρής λίγκας που έκρυβε έντονο παρασκήνιο, αποφασίστηκε η παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος. Ομως, η ταυτόχρονη απόφαση για την έναρξη διαλόγου με τους θεσμικούς φορείς (υφυπουργό Αθλητισμού, Σούπερ Λιγκ 1) αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας πως το επόμενο Σαββατοκύριακο 4-5/3 είναι πιθανό να υπάρξει επανέναρξη.

Τις επόμενες ώρες, η επιτροπή που συστάθηκε με εκπροσώπους των ΠΑΕ Χανίων, Καλλιθέας, Αναγέννησης Καρδίτσας, Αιγάλεω και Νίκης Βόλου θα έχει συναντήσεις με τους Λ. Αυγενάκη και Β. Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος των Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, υποστήριξε πως είναι σε θέση να μεσολαβήσει ώστε να χρηματοδοτηθεί η κάθε ΠΑΕ με ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση να παραιτηθεί από την προεδρία της Λίγκας ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο τελευταίος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από την ήδη συμφωνημένη επιχορήγηση από το στοίχημα (70.000 ευρώ) και μια κεντρική χορηγία που θα ενισχύσει το ταμείο κάθε ΠΑΕ με άλλες 80.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΛ2, ο ίδιος εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, εφόσον όμως πρώτα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 5,1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική ΚΥΑ. Μάλιστα αναρωτήθηκε πως η επιτροπή θα κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον κ. Αυγενάκη, από τη στιγμή που ο τελευταίος έχει ως αδιαπραγμάτευτη θέση την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Στην όλη κατάσταση, με ανακοίνωσή τους οι ποδοσφαιριστές (ΠΣΑΠΠ) τάχθηκαν υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος με ταυτόχρονες συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να βρεθεί λύση.

• Με αφαίρεση πέντε βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα της ΣΛ2 για την αποχώρησή του στο ματς με την Καλλιθέα τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Β΄. Να σημειωθεί, πως οι δεύτερες ομάδες Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δεν υποβιβάζονται ούτε προβιβάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή