Σούπερ Λιγκ 1: Επέστρεψε στην κορυφή ο ΠΑΟ

Σούπερ Λιγκ 1: Επέστρεψε στην κορυφή ο ΠΑΟ

Νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό – Αυλαία κανονικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ολόκληρη ώρα έπαιξε με τη φωτιά και την τύχη του ο Παναθηναϊκός, μέχρι να βρει τον τρόπο να βάλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού και να διώξει τα μαύρα σύννεφα από τον ουρανό της Λεωφόρου.

Η λύση δόθηκε τελικά από τους δύο Αργεντινούς ακραίους του, πρώτα από τον εξαιρετικό και χθες Μαντσίνι στο 62΄ μετά την ασίστ του Κουρμπέλη στην άδεια εστία (είχε προηγηθεί ασταθής απόκρουση του Γκρατερόλ σε σουτ του Παλάσιος) κι έπειτα από τον Παλάσιος, που σε σπουδαία απόκρουση του Γκρατερόλ σε κεφαλιά του Ιωαννίδη έγραψε από κοντά το τελικό 2-0 στο 84΄. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν έτσι μόνοι πρώτοι στην κορυφή, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από την ΑΕΚ, που είναι πια ξανά στο -2.

Ο Παναθηναϊκός είχε χθες αντίπαλο και την κακοδαιμονία του. Σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια του Γκρατερόλ, δύο με τον Χουάνκαρ (42΄-58΄) και μία με τον Κουρμπέλη (39΄), είχε δύο χαμένα τετ α τετ του Σπόραρ, ασφυκτική κατοχή και αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, που δεν ήλθαν, όμως, γι’ αυτό και έζησε με το άγχος έως το τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87΄ Πούχατς), Κουρμπέλης (86΄ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (77΄ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (71΄ Κλεϊνχέισλερ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (86΄ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86΄ Νοσίρου), Σενγκέλια, Χουάνπι (72΄ Μπουζούκης), Ντουάρτε (72΄Μόρσεϊ), Καρέλης (72΄ Ζοάο Πέδρο).

Με πολύ υψηλές πτήσεις έκλεισαν την 25η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 και οι άλλοι τρεις ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη μάχη για τον τίτλο. Το πιο ψηλό εμπόδιο το είχε η ΑΕΚ και το πέρασε εύκολα, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

«Διαβολοβδομάδα» για την ΑΕΚ, που παίζει αύριο με τον Ατρόμητο και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Με τη νίκη αυτή έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία για 24 ώρες εν αναμονή του χθεσινοβραδινού αγώνα του Παναθηναϊκού και θα επιστρέψει στην κορυφή εάν νικήσει αύριο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο εξ αναβολής και περιπετειώδες παιχνίδι τους λόγω των χαμηλότερων δοκαριών. Με ισοπαλία ή ήττα η ΑΕΚ θα υποδεχθεί ως δεύτερη τον Ολυμπιακό την Κυριακή στην «Αγιά Σοφιά», στο τελευταίο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Ν. Φιλαδέλφεια με τη φόρα που του δίνει το εντυπωσιακό 6-0 επί του (ουραγού πλέον) Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με πλήρη γνώση ότι μια ενδεχόμενη ήττα του θα του ψαλιδίσει σημαντικά τις ελπίδες για τον τίτλο. Με τον ίδιο θόρυβο έκλεισε τα παιχνίδια του στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ.

Το επιβλητικό 6-0 επί του Ιωνικού συνοδεύτηκε και με ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς ο 17χρονος Τζίμας έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε ποτέ με τη φανέλα του σε αγώνα πρωταθλήματος. Το ρεκόρ αυτό το κατείχε σχεδόν 55 χρόνια ο εμβληματικός Γιώργος Κούδας!

Με τη μάχη για τα πλέι οφ να έχει «κλειδώσει» για Βόλο και Αρη, η επόμενη… πίστα που παραμένει ανοικτή είναι αυτή που κρίνει την παραμονή στην κατηγορία. Με τις βαθμολογικές διαφορές να είναι μεγάλες, θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν κάποιος από τους Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα πέσει σε μια μαύρη τρύπα και μπλέξει σε περιπέτειες.

Η βαθμολογική και αγωνιστική εικόνα δείχνει ότι η μάχη για την παραμονή θα είναι υπόθεση της Λαμίας, του Ιωνικού και του Λεβαδειακού, με τη μία εκ των τριών ομάδων να σώζει την παρτίδα και τις άλλες δύο να υποβιβάζονται. Αυτή την αγωνιστική, το φιλί της ζωής το πήρε η Λαμία, όχι μόνο επειδή νίκησε τον Αρη και πέρασε, οριακά έστω, πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά και γιατί ο Ιωνικός με τον Λεβαδειακό έχουν να διαχειριστούν και την παγωμάρα που έφεραν οι εξάρες τους στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή