Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτισε τον Μίμη Παπαϊωάννου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτισε τον Μίμη Παπαϊωάννου

Ο μεγάλος αρχηγός, ο αρχηγός των «αετών», από χθες πετάει ψηλά, «περπατάει στον αέρα», έτσι όπως σηκωνόταν για να πιάσει κεφαλιά και να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος αρχηγός, ο αρχηγός των «αετών», από χθες πετάει ψηλά, «περπατάει στον αέρα», έτσι όπως σηκωνόταν για να πιάσει κεφαλιά και να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μίμης Παπαϊωάννου πήρε τη θέση που του αρμόζει, δίπλα στους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και η μορφή του στον έναν από τους τέσσερις «πυλώνες» της «Αγια-Σοφιάς» θα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηρίζεται η ιστορία της ΑΕΚ.

Από τις 9 το πρωί, πλήθος κόσμου με ένα λουλούδι στο χέρι, σύσσωμη η Ενωσίτικη «οικογένεια», παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, τον αποχαιρέτισαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί, απέναντι από την είσοδο του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου δέσποζε η μορφή του, και της παλιάς σκεπαστής που «κόχλαζε» σε κάθε του τέρμα και πανηγυρισμό.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, κυρίως όταν προσήλθε υποβασταζόμενος για να του πει το «τελευταίο αντίο» ο ποδοσφαιρικός του μέντορας Κώστας Νεστορίδης. Στα 93 του πλέον, ο «Νέστορας» του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον οποίο μεγαλούργησαν τη δεκαετία του ’60, λύγισε στην εικόνα του ντυμένου με τη σημαία της ΑΕΚ φερέτρου. «Τον έλεγα παιχταρά», κατάφερε να ψελλίσει.

Το ίδιο συγκινημένοι τόσο ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και οι μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά πιστοί φίλοι του, Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης.

«Οταν θα ακούμε τον ύμνο της ΑΕΚ, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο, γιατί ο άνθρωπος που τον τραγούδησε δεν είναι πια μαζί μας», ανέφερε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, που χοροστάτησε της εξοδίου ακολουθίας.

Οι εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στην εκκλησία τον συνόδεψαν πριν πάρει πάρει τον δρόμο για την τελευταία του κατοικία, τραγουδώντας τον χιλιοτραγουδισμένο ύμνο της ομάδας. Τον δικό του ύμνο, το δικό του τραγούδι, με το οποίο θα είναι μόνιμα μέσα στο μυαλό και στην καρδιά των απανταχού Ενωσιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Η ταφή του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή