Βόλεϊ: Κάλλιο δεύτερος στην πόλη παρά πρώτος στο χωριό

Βόλεϊ: Κάλλιο δεύτερος στην πόλη παρά πρώτος στο χωριό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην κορυφή της Ευρώπης», «Βασιλιάς της Ευρώπης» και άλλα ανάλογα διαβάσαμε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Τσάλεντζ από τον Ολυμπιακό. Ελλάς, η χώρα της υπερβολής. ∆ιότι το «Εβερεστ» του ευρωπαϊκού βόλεϊ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Η επικράτηση στην, αξιολογικά, τρίτη διοργάνωση αποτελεί μεν επιτυχία για ελληνική ομάδα, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών, αλλά δεν είναι δα και για τέτοιες θριαμβολογίες.

Θα πανηγύριζαν, άραγε, έξαλλα στη Ρεάλ την κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ Κόνφερενς Λιγκ ή του αποκαλούμενου Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ, του τρίτου σε δυσκολία θεσμού της Ευρώπης; Πολύ αμφιβάλλω.

Μπορεί, βεβαίως, ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ να μην αντιστοιχεί στην ποδοσφαιρική ή στην μπασκετική Ρεάλ, αλλά κάθε άλλο παρά αμελητέο μέγεθος είναι: 2ος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή στο Τσάμπιονς Λιγκ το 1992 και το 2002, 3ος το 1993 και το 1995, και 4ος το 1982, το 1994 και το 2001. Συνεπώς, οι φιλοδοξίες του δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να περιορίζονται στο Τσάλεντζ Καπ.

Αλλωστε, ο φετινός Ολυμπιακός «χτίστηκε» για μεγάλα πράγματα. Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 2012, και δις δευτεραθλητής Ευρώπης, Ιταλός Τράβιτσα, οι, επίσης δευτεραθλητές Ευρώπης, Σλοβένοι Παγιένκ και Στερν, ο Κουβανός Ιντάλγκο και ο διεθνής Βραζιλιάνος Γκουστάβο, μαζί με πολλούς Ελληνες διεθνείς, συνθέτουν ισχυρότατο σύνολο. Τέτοιο που για την προσεχή περίοδο –και με όποιες αλλαγές κριθούν αναγκαίες– πρέπει να θέσει ως στόχο την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον, φυσικά, εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε αυτό και βρει και γήπεδο το οποίο να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Εκτός κι αν προτιμηθεί πάλι το «κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη»…

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή