Σούπερ Λίγκα: Θρίαμβος για ΑΕΚ στην Τούμπα, σκόνταψαν ΠΑΟ και Ολυμπιακός

Σούπερ Λίγκα: Θρίαμβος για ΑΕΚ στην Τούμπα, σκόνταψαν ΠΑΟ και Ολυμπιακός

Ανάβει η μάχη και στα πλέι άουτ, έπλεξε και ο ΠΑΣ Γιάννινα

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυθρόνα για δύο η κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, σε ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες μετά την πιο συναρπαστική αγωνιστική του πρωταθλήματος από την περασμένη… χιλιετία!

Η ΑΕΚ απογειώθηκε με τη μεγάλη της απόδραση (0-1) από την Τούμπα και έπιασε στην πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς με το 0-0 κόντρα στον Βόλο στη Λεωφόρο, σε ένα ματς που το είχε υπό τον πλήρη έλεγχό του, με χαρακτηριστικό ότι έχασε και πέναλτι στο 97’ με τον Σπόραρ. Αλλά δεν ήταν αυτή τελικά η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, καθώς ο Ολυμπιακός είδε να γλιστρά (για 2η φορά εφέτος) ένα τρίποντο μέσα από τα χέρια του, όταν προηγήθηκε 2-0 του Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας πληθώρα ευκαιριών, καθώς δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο και κόλλησε στο 2-2!  

Το κουβάρι παραμένει πολύ όμορφα μπλεγμένο, με το φινάλε της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ (και 28ης του πρωταθλήματος) να βρίσκει τρεις ομάδες στριμωγμένες σε απόσταση 3 βαθμών και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στο -6 από την κορυφή έχοντας ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να επιστρέψει, πιθανώς στο πιο απρόβλεπτο και αμφίρροπο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Ανοικτή παραμένει και η μάχη για το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τον Άρη να διατηρεί προβάδισμα ενός βαθμού από τον Βόλο, όπως και αυτή για την αποφυγή του υποβιβασμού, στην οποία μπλέχτηκε για τα καλά πια και ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η ΑΕΚ χρειάστηκε να βρει τρεις φορές δίκτυα για να νικήσει 1-0 τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα και να επιστρέψει στην κορυφή ύστερα από τρεις αγωνιστικές. Το πρώτο γκολ που πέτυχε στο 6’ με τον Αμραμπατ ουδείς κατάλαβε γιατί δεν μέτρησε, τουλάχιστον με όσα έπιασαν οι κάμερες και όχι τα μάτια του Elite Λευκορώσου διαιτητή Καμπάκοφ που είχε σφυρίξει, άγνωστο τι, πριν την τελική προσπάθεια. Kαι εκτός θέσης να ήταν ο Πινέδα πριν την ασίστ στον Μαροκινό, η μπάλα έφτασε σ’ αυτόν από ξεκάθαρο λάθος παίξιμο (ηθελημένο γύρισμα) παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΕΚ, η οποία με δύο αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για το «σκάνδαλο του αιώνα» και «τη μεγαλύτερη διαιτητική σφαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια»! 

Τη δεύτερη φορά ο βοηθός είδε (σωστά) τον Τζαβέλα να σκοράρει από θέση οφσάιντ στο 76’, υπόδειξη με την οποία συμφώνησε και το VAR, αλλά η τρίτη αποδείχθηκε τελικά η φαρμακερή: ο Αραούχο αξιοποίησε καταπληκτική πάσα του Μάνταλου στο 80’, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη των έντονων διαμαρτυριών, υποστηρίζοντας ότι η κατοχή άλλαξε με παράβαση που δεν υποδείχθηκε. «Είναι ξεκάθαρο φάουλ, οι λεπτομέρειες είναι πάντα σε βάρος μας» τόνισε ο Ινγκασον, που είδε το δοκάρι να σταματά στο 65’ την προσπάθεια του Ολιβέιρα.

Ηταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ από το ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια στον α’ γύρο και η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα τα τελευταία 3 χρόνια. Και ήλθε την κατάλληλη ώρα για να πάρει αυτοπεποίθηση μετά τους 5 χαμένους βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια της με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην «Αγιά Σοφιά», πριν τους αγώνες της στον Βόλο την Τετάρτη και με τον Αρη την Κυριακή στη Ν. Φιλαδέλφεια.  

Νωρίτερα στην (ξανά sold out) Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε για άλλη μια φορά τα μάτια του μόνος του, χάνοντας με άλλους δύο βαθμούς με τρόπο σχεδόν «καρμπόν» μ’ αυτόν που τους είχε χάσει και στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Ιωνικό, με τη διαφορά ότι εκεί είχε σκοράρει (1-1) ενώ με τον Βόλο έμεινε στο 0-0, χωρίς να απειλήσει σε «καθαρές» φάσεις τόσο πολύ. Και στους τρεις αυτούς αγώνες ήταν απόλυτα κυρίαρχος, πίεσε ασφυκτικά σε έναν επιθετικό μονόλογο, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, με αυτή του Σπόραρ κόντρα στον Βόλο να αποδεικνύεται η πιο καθοριστική γιατί ήλθε από χαμένο (απέκρουσε ο Κλέιμαν) πέναλτι στο 97’, το πρώτο που χάνουν εφέτος οι «πράσινοι» μετά από 10 εκτελέσεις.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει τώρα χωρίς κανένα μαξιλαράκι ασφαλείας σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι, τα δύο κόντρα σε Αρη, ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στο ενδιάμεσο με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή (των Βαΐων) στη Λεωφόρο. 

Εκεί που είχε ο Ολυμπιακός μια πεντακάθαρη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη επί του Άρη και να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στον πόντο, είδε τον εφιάλτη που έζησε στα Γιάννινα να ξαναζωντανεύει!

Προηγήθηκε 2-0 στο (σχεδόν γεμάτο) «Γ. Καραϊσκάκης» με τα γκολ του Χουάνγκ στο 36’ και του Παπασταθόπουλου στο 52’, είχε ξεκάθαρη εικόνα νικητή παίζοντας κυριαρχικά μέχρι το 60’ όπου είχε πολλές ευκαιρίες με 17 τελικές μόνο στο α’ ημίχρονο, αλλά έχασε το μυαλό του όταν ο Ιτούρμπε μείωσε στο 70’ σε 2-1, με φυσιολογική συνέπεια να δεχθεί και ένα δεύτερο γκολ από τον Καμάτσο στο 81’, με επιπόλαια αμυντικά λάθη και στις δύο περιπτώσεις.

Αλλο «αγκάθι» για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο τραυματισμός του Κανός, που κινδυνεύει να χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και τη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τη Μ. Εβδομάδα.  

Η βαθμολογία των πλέι οφ (28 αγώνες): Παναθηναϊκός 63, ΑΕΚ 63, Ολυμπιακός 60, ΠΑΟΚ 57, Άρης 41, Βόλος 40.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ την ερχόμενη Τετάρτη: 18:00 Βόλος-ΑΕΚ, 19:30 Άρης-Παναθηναϊκός, 21:00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.  

Μεγάλη μάχη γίνεται και στα πλέι άουτ, καθώς ο ΠΑΣ έχασε στα Γιάννινα 1-0 από τον ΟΦΗ και μπλέχτηκε, εντελώς απροσδόκητα με βάση την εικόνα του στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, στην περιπέτεια του υποβιβασμού.

Η Λαμία πέρασε νικηφόρα με 3-1 από το Αγρίνιο, πέτυχε τη 2η νίκη της στα πλέι άουτ και έφτασε τα Γιάννινα στους 23 βαθμούς, δύο παραπάνω από τον Ιωνικό που νίκησε 1-0 στη Νεάπολη τον Αστέρα Τρίπολης και τέσσερις από τον Λεβαδειακό ο οποίος προηγήθηκε του Ατρόμητου στην έδρα του, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο τέλος και έχασε έδαφος. 

Η βαθμολογία των πλέι άουτ (28 αγώνες): Ατρόμητος 33, ΟΦΗ 30, Παναιτωλικός 29, Αστέρας Τρίπολης 28, Λαμία 23, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Ιωνικός 21, Λεβαδειακός 19.

Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 8 Απριλίου): 17:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα, 17:30 ΟΦΗ-Λαμία, 19:30 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός, 19:30 Παναιτωλικός-Ιωνικός. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή