Σούπερ Λίγκ 1: Θρίλερ χωρίς τελειωμό

Σούπερ Λίγκ 1: Θρίλερ χωρίς τελειωμό

Δύο ισοπαλίες σε «Λεωφόρο» και «Opap Arena» παρέτειναν την αγωνία

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθραυστη έμεινε η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από την ΑΕΚ στο κυνήγι του τίτλου, σε μια συναρπαστική μονομαχία που θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, καθώς και οι δύο λύγισαν από το άγχος και την κούραση, απέτυχαν να νικήσουν εντός έδρας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντιστοίχως και παρέμειναν στο τεντωμένο σκοινί της ισοβαθμίας, με τους «πράσινους» να διατηρούν το πλεονέκτημα: αν συνεχίσουν χέρι χέρι στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αυτοί θα πάρουν το πρωτάθλημα. Το επόμενο σημείο κρίσης έρχεται με μια ανάσα την ερχόμενη Κυριακή, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» τον αδιάφορο βαθμολογικά Αρη. Το θρίλερ πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς όταν τελείωσε 1-1 το ντέρμπι της «Λεωφόρου», απέμεναν 9 λεπτά καθυστερήσεων στην «Αγιά Σοφιά» και ο κόσμος έδωσε και την ψυχή του για να σπρώξει τους «κιτρινόμαυρους» στο γκολ της νίκης, χωρίς να ξεκολλήσει τελικά ο δείκτης από το 0-0.

Στην κατάμεστη «Λεωφόρο» όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό με το γρήγορο γκολ του Μαντσίνι στο 13΄, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του με τον πεσμένο στο έδαφος Σπόραρ. Με σύστημα 4-4-2 και με δύο σημαντικές απουσίες στη μεσαία γραμμή (Κουρμπέλης, Πέρεθ – μπήκε αλλαγή), οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, απειλήθηκαν από τον Μπράντον Τόμας στο 39΄ και είδαν τον ίδιο παίκτη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 60΄. Χωρίς να ρισκάρουν ιδιαίτερα, είχαν δύο χαμένα τετ α τετ του Μπερνάρ και άλλο ένα του Σπόραρ (σε όλα απέκρουσε ο Κοτάρσκι), συν έναν «κεραυνό» του Μαντσίνι στο οριζόντιο δοκάρι στο 80΄. Ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε (ξανά) με κόκκινη στο 84΄ και δεν παίζει την Κυριακή στο ματς του Φαλήρου, στο οποίο οι Γερμανοί στέλνουν τον elite Φέλιξ Μπριχ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86΄ Παλάσιος), Τσέριν, Τσόκαϊ (87΄ Μάγκνουσον), Μπερνάρ (74΄ Κλέινχεϊσλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62΄ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81΄ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Ντάντας (71΄ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81΄ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28΄ Τόμας).

Κουρασμένη και αγχωμένη εμφανίστηκε και η ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να κάνει καλό παιχνίδι επιθετικά για να νικήσει τον Ολυμπιακό και να πάρει το πλεονέκτημα. Αν και έπαιξαν πολύ αμυντικά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δυο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και ένα γκολ του Μπακαμπού που (οριακά, αλλά σωστά) δεν μέτρησε στο 70΄, με την Ενωση να ρισκάρει μετά το 80΄, χωρίς να καταφέρει να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές της στο τέλος. Μοιραίος ο Λιβάι Γκαρσία, όχι επειδή έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά γιατί πήρε λάθος αποφάσεις σε κάποιες καλές στιγμές που υπόσχονταν πολύ περισσότερα…

Ολα για όλα ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» για τη νίκη τίτλου, την ώρα που η ΑΕΚ θα παίζει στο «Βικελίδης».

AEK: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (80΄ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Αμραμπατ (90+3΄ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (80΄ Φερνάντες), Γιόνσον (60΄ Πινέδα), Τσούμπερ (60΄ Μάνταλος), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46΄ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76΄ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89΄ Βρουσάι), Μπιέλ (64΄ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76΄ Ελ Αραμπί).

Ο Αρης νίκησε με το χορταστικό 4-2 τον Βόλο στο «Βικελίδης», πήγε τη διαφορά τους στο +10 και κλείδωσε οριστικά την έξοδό του στο Conference League. Τα γκολ: Πάλμα 3΄, 44΄, Γκρέι 56΄, Γκαρσία 74΄ / Ταχάτος 50΄, Αλχο 59΄. Ο Βόλος έπαιζε από το 64΄ με δέκα, λόγω της αποβολής του Ντέλετιτς με απευθείας κόκκινη.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πέερσμαν, Μαζικού (81΄ Ενκουλού), Ετέμπο, Νταρίντα (81΄ Σγούρος), Νταμπό (57΄ Ρουπ), Γκαρσία, Πάλμα (58΄ Ιτούρμπε), Γκρέι (81΄ Xριστοδουλόπουλος).

BΟΛΟΣ: Κότνικ, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι (73΄ Πιρές), Γκάγκι, Τσοκάνης, Αλχο, Λούνα (82΄ Μεθκίδα), Μεταξάς (46΄ Κάτσε), Ντέλετιτς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή