O Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στον τελικό του παγκοσμίου

O Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στον τελικό του παγκοσμίου

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,25 μ. πήρε το «εισιτήριο» και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το τρίτο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στον αυριανό τελικό του μήκους (21.15), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,25 μ. πήρε το «εισιτήριο» και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Σπουδαία ήταν η εμφάνιση της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου που προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 200 μ. ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής αποκλείστηκε.  

Το «χρυσό παιδί» του μήκους βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο. Το πρώτο του άλμα ήταν άκυρο, το δεύτερο ήταν εκτός ορίου και χρειάστηκε να κάνει και 3ο για να πάρει την πρόκριση. Στο τελευταίο του άλμα έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και με 8,25 μ. προκρίθηκε σε ακόμη έναν τελικό.  

Εντυπωσιακή ήταν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία αναθέρμανε το ελληνικό ενδιαφέρον για τα σπριντ, τερμάτισε 4η στη σειρά της με χρόνο 23.00 και προκρίθηκε στους αυριανούς ημιτελικούς της διοργάνωσης (20.45). «Ζω μία από τις καλύτερες μου εμπειρίες. Το 23.00 δεν με αντιπροσωπεύει ως χρόνος και ελπίζω στους ημιτελικούς να τρέξω καλύτερα. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό και μου αρέσει να τρέχω με τις καλύτερες», δήλωσε στην ΕΡΤ η 20χρονη αθλήτρια, η οποία βρέθηκε στην ίδια γραμμή με δύο από τις καλύτερες σπρίντερ του κόσμου, τη Σακάρι Ρίτσαρντσον και την Τα Λου). Προκρίθηκε βάσει χρόνου (5η επίδοση).  

Ο Μανώλης Καραλής δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό στο επί κοντώ. Ο πρωταθλητής ξεκίνησε με το αρχικό ύψος των 5,35 μ. αλλά δεν μπόρεσε να το υπερβεί καθώς είχε τρία άκυρα άλματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή