Super League: Ξέφυγαν από τα «μπλόκα»

Super League: Ξέφυγαν από τα «μπλόκα»

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά τις ευρωπαϊκές τους δοκιμασίες, δυσκολεύτηκαν αλλά πέρασαν από Γιάννενα και Βόλο, εύκολα το 3Χ3 ο Ολυμπιακός

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα 24ωρα μετά τα παιχνίδια τους για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κα τους αποκλεισμούς τους από την συνέχεια της διοργάνωσης, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – έστω και δύσκολα – κατάφεραν να περάσουν από Γιάννενα και Βόλο.

Δύο παιχνίδια που, έτσι όπως εξελίχθηκαν, χαρίζουν ηρεμία στις δύο ομάδες ενόψει και της 15νθήμερης διακοπής του πρωταθλήματος και τους δίνουν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα σημαντικό τρίποντο στους «Ζωσιμάδες» με ένα εξαιρετικό γκολ του Παλάσιος στο 74′. Οι «πράσινοι» εκτός από τον σκληροτράχηλο και καλοστημένο στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΣ, κατάφεραν να νικήσουν και την ατυχία αφού έπρεπε να ξεπεράσουν και τις συνολικά τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές. Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού, ο πρώτος μάλιστα πριν καν αρχίσει οι αγώνας.

Η νταμπλούχος ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό στην «OPAP Arena» την προηγούμενη αγωνιστική, έφτασε κοντά σε μια ακόμη «γκέλα» ωστόσο στις καθυστερήσεις κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Βόλο, μη πληρώνοντας τα πολλά αμυντικά της λάθη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 3-2, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 24′, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μάνταλου.

Για μια ακόμη φορά φέτος, η Ενωση βρέθηκε πρώτη πίσω στο σκορ. Ο Βόλος πήρε κεφάλι μόλις στο 8′ μετά από λάθος γύρισμα του Μουκουντί προς τα πίσω, που εκμεταλλεύτηκε ο Ντέλετιτς κάνοντας το 1-0.

Στο 32′ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Γιόνσον με κεφαλιά νίκησε στον «αέρα» την άμυνα του Βόλου ισοφαρίζοντας ενώ με στημένη φάση, μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, ο Τσούμπερ στο 38′ έκανε την ανατροπή.  

Ο Βόλος με τον Ντέλετιτς, έφτασε και πάλι στην ισοφάριση στο 72′, για να έρθει το πρώτο λεπτό καθυστερήσεων, όπου σε σέντρα του Αμραμπατ και κεφαλιά του Μουκουντί, ο Κρούζλιακ κατέβασε την μπάλα με το χέρι. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Αμραμπατ χαρίζοντας τους τρεις πρώτους φετινούς βαθμούς στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Λαμία που δεν κλείστηκε στα καρέ της, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Στο 17′ ο Μασούρας και στο 32′ ο Φορτούνης απλούστευσαν τα πράγματα, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά (2-0) υπέρ τους. Στο 62′ μετά από γύρισμα του Ροντινέι, ο Βασιλαντωνόπουλος με αυτογκόλ έγραψε το 3-0 εις βάρος της ομάδας του ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ελ Καμπί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Αργεντινό αριστερό μπακ Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος ντεμπουτάρε με τα «ερυθρόλευκα». Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κίνι, ενώ ο Ντόη ήταν ο παρτενέρ του Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας.

Πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ, έσπασε το ρόδι ο Αρης

Στο Ηράκλειο, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα στη σεζόν, από τον ΟΦΗ με 1-0. Το «χρυσό» γκολ των Κρητικών σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπάντα. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ ωστόσο στην συνέχεια το VAR ανέτρεψε την απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ΟΦΗ πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη και πάλι στις καθυστερήσεις, μετά από αυτό της πρεμιέρας με τον Αρη.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην επιστροφή του Ακη Μάντζιου στον πάγκο του Αρη, οι «κίτρινοι», πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, κάμπτοντας έστω και δύσκολα την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης, με 3-2. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 16′ με προβολή του Ζαμόρα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Μπαρτόλο στο 28′.

Μετά από κάθετη πάσα του Νταρίντα, στο 61′ ο Μορόν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Παπαδόπουλο για να κάνει το 2-1. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής και στο τρίτο γκολ του Αρη, αφού κέρδισε στο 82′ το πέναλτι από τον τερματοφύλακα των Αρκάδων Νίκο Παπαδόπουλο. Το τελικό σκορ έγραψε στο 85′ ο Μάντζης.\

Το Σάββατο, στην ουδέτερη Τούμπα, ο τυπικά γηπεδούχος Πανσερραϊκός αν και προηγήθηκε (30′ Μούργος) στις καθυστερήσεις, είδε τον Πορτογάλο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά να ισοφαρίζει και να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στον Παναιτωλικό.

Στο παιχνίδι της Παρασκευής, που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, η Κηφισιά επικράτησε με 2-1 (38′ Οζέγκοβιτς, 69′ Παπασάββας – 90′ Ασεβέδο) του Ατρόμητου, πετυχαίνοντας την παρθενική της νίκη στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας και θα επαναρχίσει στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου με τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής όπου δεσπόζουν τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-Αρη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3η αγωνιστική)

Κηφισιά – Ατρόμητος 2-1
Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 1-1
Αρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0
Ολυμπιακός – Λαμία 4-0
Βόλος – ΑΕΚ 2-3
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 9
2. Παναθηναϊκός 6
3. ΟΦΗ 6
4. ΠΑΟΚ 6
5. ΑΕΚ 4
6. ΠΑΣ Γιάννινα 4
7. Λαμία 4
8. Αρης 3
9. Αστέρας Τρ. 3
10. Κηφισιά 3
11. Παναιτωλικός 2
12. Πανσερραϊκός 2
13. Βόλος 1
14. Ατρόμητος 0

**Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν από ένα ματς λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η, 16-17/9)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αστέρας Τρ. – ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος – Βόλος
Κηφισιά – Πανσερραϊκός
ΠΑΟΚ – Αρης
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός
Λαμία – ΟΦΗ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή