Σούπερ Λιγκ 1: Ξένος αρχιδιαιτητής άμεσα και συνδρομή τεχνολογίας

Σούπερ Λιγκ 1: Ξένος αρχιδιαιτητής άμεσα και συνδρομή τεχνολογίας

Τελεσίγραφο της Σούπερ Λιγκ 1 στην ΕΠΟ για αντικαταστάτη του Μπένετ από το εξωτερικό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσπευση των διαδικασιών για την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή και προσπάθεια για την εφαρμογή του συστήματος Goal-Line Technology και ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 1, όπου οι προειδοποιήσεις δεν έλειψαν. Αποδέκτης ήταν κυρίως η ΕΠΟ, που σε μορφή τελεσιγράφου πήρε το μήνυμα πως στο διάστημα που απομένει μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος (20 Οκτωβρίου), πρέπει να έχει βρεθεί αντικαταστάτης του Στιβ Μπένετ από το εξωτερικό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» σε ό,τι αφορά τον «υπηρεσιακό» Σταύρο Μάνταλο.

«Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι στα παιχνίδια του Big 4 και των τεσσάρων με τον Αρη θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές ελίτ, διαιτητές πρώτης κατηγορίας ή δεύτερης από προηγμένα πρωταθλήματα. Αν αυτά δεν αποφασιστούν με την ευκαιρία της διακοπής, δεν πρόκειται να οριστούν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολουθούν. Αλλη αγωνιστική με Μάνταλους δεν μπορεί να παιχτεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έκανε λόγο για υποβάθμιση του προϊόντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς ανταπάντησε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού πως «αν ήταν τόσο διεφθαρμένο το προϊόν, δεν θα ήσασταν πρώτος με διαφορά. Ωστόσο, συμφώνησε πως «η ΕΠΟ δεν μπορεί να μην προχωρήσει τη διαδικασία για ορισμό αρχιδιαιτητή. Δεν γίνεται να μην έχουμε αρχιδιαιτητή».

Ετσι, την ερχόμενη Τρίτη (10/10) θα συνεδριάσει η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και την Πέμπτη (12/10) η εκτελεστική επιτροπή, με μοναδικό σκοπό να λάβει την τελική απόφαση για την επιλογή του διαιτητή από τη λίστα των υποψηφίων που πρόκειται να στείλει η UEFA.

Παράλληλα, ύστερα από πρόταση του ΠΑΟΚ θα γίνει προσπάθεια για την τοποθέτηση του Goal-Line Technology (η γραμμή που δείχνει πότε η μπάλα περνάει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος) ενώ η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ζήτησε την παραίτηση του Πορτογάλου Ζοάο Καπέλα, που έχει την ιδιότητα του VAR μάνατζερ στην ΚΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή