Μέσω… Περιστερίου ο «δικέφαλος» πέταξε στην κορυφή

Μέσω… Περιστερίου ο «δικέφαλος» πέταξε στην κορυφή

Η νίκη του Ατρόμητου επί του Παναθηναϊκού, έστειλε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα «παγωμένο» σκηνικό που δημιουργήθηκε τόσο από τις καιρικές συνθήκες όσο και από τις άδειες εξέδρες, ο δεύτερος γύρος της Σούπερ Λιγκ 1 ξεκίνησε με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι που έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας -έστω και προσωρινά – τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη.

Ο Ατρόμητος έδωσε ένα καλό… μάθημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου και τον κέρδισε με 3-2. Ετσι οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να περάσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να αγωνίζονται την Δευτέρα (18/12) κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό εκτός έδρας.

Το πέναλτι του Ιωαννίδη στο 38’ με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, κάθε άλλο παρά προϊδέαζε για τη συνέχεια, η οποία βρήκε την ομάδα των δυτικών προαστίων να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την προβολή του Έντερ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπρινιόλι.

Τα τραγικά λάθη στα μετόπισθεν είχαν σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το 2-1 με την κεφαλιά του Βέργου στο 50΄και το 3-1 στο 64΄με το πολύ ωραίο «σκάψιμο» του Ρομπάιγ. Με το δεύτερο εύστοχο χτύπημα του Ιωαννίδη από την άσπρη βούλα στο 93′ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χουάνκαρ αποχώρησε με πολύ έντονο πόνο στο γόνατο από την αναμέτρηση και υπάρχουν φόβοι για «ζημιά».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, σε μια έδρα από την οποία τις προηγούμενες χρονιές έφευγε, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς, πέρασε με το ευρύ 4-1, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του Αστέρα.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του ανεβαίνοντας στους 32 βαθμούς και στην πρώτη θέση

Οι Θεσσαλονικείς παρά τις απουσίες των Ζίβκοβιτς, Τάισον βρήκαν τις λύσεις από τους Μουργκ και Ντεσπόντοφ που σημείωσαν από δυο γκολ. Ο Αστέρας μπήκε καλά στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, με κορυφαία το δοκάρι του Αλάγκμπε μόλις στο 6ο λεπτό.

Μετά το 15΄οι παίκτες του Λουτσέσκου επέβαλαν τον ρυθμό τους, είχε υπομονή, κυκλοφόρησαν την μπάλα και στο 34’ άνοιξαν το σκορ με τον Μουργκ, σε μια φάση όπου ο μισός Αστέρας σταμάτησε θεωρώντας πως ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη (59′), ο ΠΑΟΚ φάνηκε να καθαρίζει με το γκολ του Ντεσπόντοφ μετά την έξοχη ασίστ του Σαμάτα  ωστόσο ο Αστέρας μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Τζουκάνοβιτς (63΄) να σκοράρει μετά το λάθος του Κοτάρσκι.

Στο 69’ ακολούθησε ένα ακόμη λάθος, αυτή τη φορά από τον Άλβαρες και ο Μουργκ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 1-3.

Ο Ντεσπόντοφ μετά την ασίστ του Τζίμα που μόλις είχε περάσει στο ματς έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για το 1-4.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνάφο (76’ Βαλιέντε), Καλτσάς (90’+1′ Ντιαρά), Ζουγλής (76’ Σίτο), Μπαρτόλο (27’ λ. τρ. Γκος), Μιριτέλο (76’ Μάντζης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ (73’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Τόμας), Σαμάτα (89’ Τζίμας)

«Κλέιδωσε» την πεντάδα ο Αρης

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αρης έκανε σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της πέμπτης θέσης, με το 1-0 με το οποίο νίκησε τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, μεταξύ των οποίων και δοκάρι με τον Μορόν στο 24΄ ωστόσο το γκολ του Νταρίντα στο 39΄της αρκούσε για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι Κρητικοί στο ντεμπούτο του Πέπε Μελ στον πάγκο τους, διαμαρτύρονται για την ακύρωση γκολ που πέτυχαν στο 75΄με τον Φελίπε. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε μετά από σέντρα του Αμπάντα όμως ο τελευταίος θεωρήθηκε ότι δεν είχε καταφέρει να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου πριν κάνει το γέμισμα.

Την ανοδική του πορεία με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο του συνέχισε ο Βόλος, ο οποίος με τρομερό γκολ του Κόμπα στο 80’ πέρασε από τη Λαμία (1-2) και ξέφυγε από τα χαμηλά της βαθμολογίας.
Η θεσσαλική ομάδα είχε προηγηθεί στο 56΄ με κεφαλιά του Γκαρσία ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Καρλίτος στο 71΄.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής, η Κηφισιά επικράτησε με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Δανού Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της. Αντιθέτως, οι Ηπειρώτες που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αναζητούν τον αντικαταστάτη του Θανάση Στάϊκου που αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία ύστερα από 2,5 χρόνια. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως αυτός θα είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (14η αγωνιστική)

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2
Αρης – ΟΦΗ 1-0
Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ 1-4
Λαμία – Βόλος 1-2
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2
Παναιτωλικός – ΑΕΚ (18/12, 17.00)
Πανσερραϊκος – Ολυμπιακός (18/12, 18.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 32
2. Παναθηναϊκός 31
3. ΑΕΚ 30
4. Ολυμπιακός 28
5. Αρης 23
6. Αστέρας Τρ. 17
7. Λαμία 16
8. ΟΦΗ 15
9. Ατρόμητος 15
10. Βόλος 14
11. Πανσερραϊκός 13
12. Κηφισιά 11
13. Παναιτωλικός 9
14. ΠΑΣ Γιάννινα/8
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

Παναιτωλικός, ΑΕΚ, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η, 20-21/12)

Αρης – Λαμία (20/12 – 17.00)
Βόλος – Παναθηναϊκός (20/12 – 19.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (21/12 – 15.00)
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (21/12 – 17.00)
ΟΦΗ – Αστέρας Τρ. (21/12 – 17.30)
Κηφισιά – ΠΑΟΚ (21/12- 20.00)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21/12 -20.30)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή