Φύλακες του στίβου, γρηγορείτε…

Φύλακες του στίβου, γρηγορείτε…

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αρχή ην όχι ο λόγος, αλλά το… παράλογο. Το ιστορικό στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» μετατράπηκε σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρίς απτή διαβεβαίωση περί αντικατάστασής του. ∆όθηκαν προφορικές υποσχέσεις ότι ή στον περιβάλλοντα χώρο ή στο παραλιακό μέτωπο Μοσχάτου – Ν. Φαλήρου θα κατασκευαζόταν πλήρες στάδιο – προπονητήριο. Και ο τότε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο αείμνηστος Βασίλης Σεβαστής, δεν φρόντισε να λάβει γραπτώς τις δεσμεύσεις, για να μην προσβάλει, όπως είχε δηλώσει στον γράφοντα, τον αρμόδιο υπουργό!

Τρία στάδια, που ανηγέρθησαν για τον στίβο, ουσιαστικά έχουν χαθεί για το άθλημα. Στο ΣΕΦ κάποτε ετελούντο κάθε έτος το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το Βαλκανικό και αρκετές ημερίδες, ενώ εχρησιμοποιείτο και για προπονήσεις. Τώρα, μια ημερίδα και το πρωτάθλημα. Στο ΟΑΚΑ καταργήθηκαν οι ρίψεις και αγώνες δεν έχουν διεξαχθεί μετά το 2015. Το στάδιο της Παιανίας δε, που κατασκευάσθηκε –σε ακατάλληλο μέρος, πάντως– για ν’ αντικαταστήσει το ΣΕΦ, ρημάζει.

Ο στίβος, σταδιακά, χάνει το ένα μετά το άλλο τα «σπίτια» του. Του απέμεινε ο Αγιος Κοσμάς. Εως πότε; Πληροφορίες λένε ότι το μοναδικό πλήρες προπονητήριο της Αττικής θα παραμείνει έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Ο επενδυτής του έργου στο Ελληνικό έχει δεσμευθεί, εγγράφως αυτός, ότι θα κατασκευάσει ανάλογο χώρο εντός του παλαιού αεροδρομίου. Αλλά πληροφορούμαστε ότι δεν έχουν καν αρχίσει οι διαδικασίες.

Στάδια υπάρχουν στην Αττική. Οχι, όμως, πλήρη, ενώ απαγορεύονται οι ρίψεις, πλην σφαιροβολίας. Ενας τομέας του στίβου, που έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, θα μαραζώσει αν χαθεί ο Αγιος Κοσμάς χωρίς ν’ αντικατασταθεί. Αλλά και όλο το άθλημα θ’ αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Φύλακες, γρηγορείτε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή