All Star Game μεταξύ τσίρκου και λούνα παρκ

All Star Game μεταξύ τσίρκου και λούνα παρκ

Υστερα από την ολοκλήρωση ακόμη ενός All Star Game του ΝΒΑ, και με όλα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτό, δεν είναι λίγες οι φωνές που έσπευσαν να κατηγοριοποιήσουν την πολυδιαφημισμένη γιορτή του μπάσκετ σε κάτι μεταξύ… τσίρκου και λούνα παρκ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από την ολοκλήρωση ακόμη ενός All Star Game του ΝΒΑ, και με όλα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτό, δεν είναι λίγες οι φωνές που έσπευσαν να κατηγοριοποιήσουν την πολυδιαφημισμένη γιορτή του μπάσκετ σε κάτι μεταξύ… τσίρκου και λούνα παρκ.

Φωνές που, οι περισσότερες εξ αυτών, «πάγωναν» από πραγματικό δέος στο παρελθόν, παρακολουθώντας All Star Game με ουσία, όπως την τιτανομαχία του 1993, για παράδειγμα.

«Αν πας πίσω και δεις όλους τους θρύλους που έχουν παίξει στα παιχνίδια, για να είμαι ειλικρινής, ήταν ντροπιαστικό και ήταν ασέβεια προς το παιχνίδι του μπάσκετ. Εκείνο το βράδυ ήταν μια ντροπή σε όλο το παρκέ», τόνισε ο παλαίμαχος παίκτης και νυν αναλυτής του ESPN Kέντρικ Πέρκινς, μετά το τελικό σκορ 211-186 μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το ΝΒΑ, προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές όλου του κόσμου και –μοιραία– περισσότερα οικονομικά κέρδη, μετέτρεψετη σημαντικότερη μπασκετική σύγκρουση της χρονιάς σε μια ανάλαφρη… κλωτσοπατινάδα, διανθισμένη με επιμέρους διαγωνισμούς που παρέπεμπαν σε… Survivor και όχι σε μπάσκετ.

Το ίδιο μονοπάτι έχει χαράξει, δυστυχώς, και το ελληνικό All Star Game, στο οποίο παρακολουθήσαμε πριν από δύο μήνες έναν αγώνα-παρωδία, μια αναμέτρηση-χαβαλέ

Κάποτε αυτές οι διοργανώσεις είχαν ως επίκεντρο το μπάσκετ και το σόου ερχόταν συμπληρωματικά, για να έχει λόγο ύπαρξης. Πλέον όλα μοιάζουν με κακόγουστο τηλεπαιχνίδι και το δυστύχημα είναι ότι αυτή η κουλτούρα έχει διαβρώσει και την κανονική περίοδο του, κατά τα άλλα, κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή