Τώρα αρχίζει η Σούπερ Λιγκ

Με ντέρμπι «αιωνίων» Βορρά και Νότου ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πέναλτι σε χέρι που δόθηκε και άλλο ένα… πιαστό που δεν δόθηκε στο τελευταίο λεπτό των εκτός έδρας αγώνων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τον Αρη και τον ΟΦΗ αντίστοιχα διαμόρφωσαν μια νέα τάξη πραγμάτων στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου πηγαίνουν με διαφορετική σειρά στην πρεμιέρα των πλέι οφ που ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με δύο παραδοσιακά ντέρμπι: ο ΠΑΟΚ προσπέρασε την ΑΕΚ και ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας την πρωταθλήτρια δεύτερη, ένα βαθμό πιο πίσω, ενώ αντίστοιχη προσπέραση έκανε και ο Ολυμπιακός στον Παναθηναϊκό τερματίζοντας στην 3η θέση, με έναν πόντο περισσότερο από τους «πράσινους».

Η κληρωτίδα αποφάσισε οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού αθλητισμού να ανοίξουν και να κλείσουν την αυλαία των πλέι οφ, με τις μονομαχίες τους να γίνονται στην πρώτη και την τελευταία αγωνιστική αυτού του μίνι πρωταθλήματος των 10 παιχνιδιών. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Αρη να βρίσκεται αντιμέτωπο κι αυτό στην πρεμιέρα αλλά και στο φινάλε των πλέι οφ. Αντίστοιχα, η ΑΕΚ ανοίγει και κλείνει το πρόγραμμά της με αντίπαλο τη Λαμία.

Τώρα αρχίζει η Σούπερ Λιγκ-1

Η διαδικασία της κλήρωσης έφερε συναίνεση αλλά και… κοκορομαχίες, με επίκεντρο τη μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Γιώργο Κοσμά, αντιπροέδρους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ολες οι ομάδες αποδέχθηκαν το αίτημα των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού να δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία μιας επιπρόσθετης μετακίνησης στο ενδιάμεσο των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων για τη φάση των 16 του Conference League (7 και 14 Μαρτίου) με αντιπάλους την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα. Ετσι, ο μεν ΠΑΟΚ κληρώθηκε στην Τούμπα με τον Αρη και ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Παναθηναϊκό, παιχνίδια που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή καθώς αμφότεροι παίζουν στην Ευρώπη Πέμπτη. Αν η Σούπερ Λιγκ 1 αποφασίσει να γίνει ένα παιχνίδι των πλέι οφ Σάββατο για τηλεοπτικούς λόγους, αυτό θα είναι το Λαμία – ΑΕΚ.

Στους 19 β. έπεσε ο Βόλος μετά τη χθεσινή απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού για τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου.

Καθολική συναίνεση υπήρξε και στο αίτημα της ΕΠΟ να διεξαχθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro 2024, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Γκουστάβο Πογέτ να έχει περισσότερο χρόνο κοντά του και απερίσπαστους τους διεθνείς μας που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και υπάρχει μεγάλη πίεση ημερομηνιών που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη εφόσον ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός προχωρήσουν στην Ευρώπη και αιτηθούν αναβολές των αγώνων τους, όλες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει να μετατεθεί για τις 30-31 Μαρτίου η 2η αγωνιστική, αντί για τις 16-17 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στο αυριανό Δ.Σ., όπου θα καθορισθούν οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων. Αύριο θα γίνει και η επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία είναι οριστική για τις 6 ομάδες των πλέι οφ μετά την απόφαση του CAS για το διακοπέν ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αλλά με αστερίσκο για τις 8 ομάδες των πλέι άουτ. Με χθεσινή απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ 1, η συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου προς τον Τετέι (τον αποκάλεσε «μαϊμού») κρίθηκε ρατσιστική και κατά συνέπεια μηδενίστηκε ο Βόλος.

Το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ της Κηφισιάς με 3-0 (είχε λήξει 0-0), η οποία ανεβαίνει έτσι στους 21 βαθμούς, ενώ ο Βόλος πέφτει στους 19. Εχει όμως δικαίωμα έφεσης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, γι’ αυτό και η επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14 δεν θα είναι οριστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή