Σαλάχ, Φαν Ντάικ και Ντε Μπρόινε χωρίς συμβόλαιο!

Σαλάχ, Φαν Ντάικ και Ντε Μπρόινε χωρίς συμβόλαιο!

Μια απίστευτη 11αδα που το 2025 μένει ελεύθερη, προκαλεί από τώρα «πονοκεφάλους»

7' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και οι διοργανώσεις της UEFA μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, τα μεγάλα κλαμπ είναι αναγκασμένα να σκέφτονται από τώρα και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Στις τάξεις τους άλλωστε έχουν ορισμένους από τους πλέον περιζήτητους ποδοσφαιριστές που εισέρχονται στην «ουδέτερη ζώνη» αφού το 2025 λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιοι να υπογράψουν ανανέωση, άλλοι μπορεί να πουληθούν αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να αποτραπεί η αποχώρησή τους χωρίς οι σύλλογοι να βάλουν στα ταμεία τους ούτε ένα ευρώ. Ειδικά από την στιγμή που το επερχόμενο Euro είναι σε θέση να ανατρέψει τις χρηματιστηριακές αξίες αρκετών εξ αυτών.

Μια 11αδα «αστέρων» από Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, τις βάζουν σε διαδικασία έντονου προβληματισμού για το τι πρέπει να πράξουν ώστε οι περιπτώσεις τους να μην εξελιχθούν σε σίριαλ.

Συγκεντρώσαμε μια εξαιρετική σύνθεση παικτών που αν ήταν στην ίδια ομάδα θα «σάρωναν» τα πάντα και αναλύουμε τα δεδομένα που υπάρχουν για τον καθένα.

Τερματοφύλακας: Αντρέι Λούνιν (Ρεάλ Μ.)

Ο 25χρονος Ουκρανός κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται αυτή την στιγμή εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και όχι άδικα. Κάλυψε με απόλυτη επιτυχία το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Τιμπό Κουρτουά και έχει πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του, από τον Κάρλο Αντσελότι. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 και φαίνεται πως η «Βασίλισσα» είναι διατεθειμένη να τον κρατήσει στο ρόστερ της, κάνοντάς του νέα προσφορά. Η Αρσεναλ σύμφωνα με δημοσιεύματα δίνει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, μια προσφορά που συνοδεύεται από σημαντική αύξηση των αποδοχών του σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, διπλάσια από τις τρέχουσες αποδοχές του με τους «Λος Μπλάνκος».

Το γεγονός της πρόκρισης της εθνικής της χώρας του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η συμμετοχή του σε αυτό, έχει κινητοποιήσει τους Μαδριλένους.

Δεξί μπακ: Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ)

Το σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ ολοκληρώνεται επιτέλους αισίως για την Ρεάλ και οι «μερένγκες» στρέφουν και αλλού το βλέμμα τους για τη νέα περίοδο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ που αποτελεί από τα βασικά γρανάζια της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια. Ο 25χρονος Αγγλος διεθνής δεν έχει μπει ακόμα σε συζητήσεις με τους «κόκκινους» για την επέκταση της συνεργασίας τους αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην πώληση του στην παρούσα φάση αλλά ούτε και ο ίδιος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του. Λέγεται ότι η Λίβερπουλ είναι διατεθειμένη να χωρίσει τους δρόμους της με τον παίκτη μόνο με το τρελό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που ακόμη και για την «βασίλισσα» θεωρείται κάτι παραπάνω από υπερβολικό…

Σέντερ μπακ: Λένι Γιόρο (Λιλ)

Η Ρεάλ μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος ψάχνει ακόμη τον ηγέτη της στην άμυνα. Μπορεί να είναι αυτός ένας 18χρονος έφηβος; Ο σέντερ μπακ της Λιλ Λένι Γιόρο, εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν στη Ligue 1 και ήδη η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt έχει εκτοξευθεί στα 40 εκ. ευρώ!

Οι Μαδριλένοι τον παρακολουθούν εδώ και μήνες, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει αλλά ο Γιόρο προτίμησε να παραμείνει στη Λιλ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν ενώ και ο γαλλικός σύλλογος δεν είδε με καλό μάτι να πουλήσει το «next big thing» της άμυνας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστή του.

Τον παίκτη έχει στα ραντάρ της και η Τσέλσι, που το καλοκαίρι  θα αποχαιρετήσει τον 38χρονο Τιάγκο Σίλβα.

Σέντερ μπακ: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Το τελευταίο συμβόλαιο του Φαν Ντάικ με τη Λίβερπουλ υπεγράφη το 2021, καθιστώντας τον, τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο της παίκτη μετά το Σαλάχ. Φαινομενικά ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας και των «Reds» είναι ικανοποιημένος στο Άνφιλντ και δεν τίθεται θέμα να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο η η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να υπάρχει με την ταυτότητα του διαδόχου του Γιούργκεν Κλοπ, σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα. Αλλωστε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει πως πρώτα θα δει τον καινούργιο προπονητή και μετά θα αποφασίσει. Και γι αυτόν ο Κλοπ είναι αναντικατάστατος…

Αριστερό μπακ: Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν Μ.)

Ο 23χρονος Καναδός άσος της Μπάγερν θεωρείται ήδη «φευγάτος» στο Μόναχο. Αρνήθηκε για δεύτερη φορά να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του, ζητώντας αύξηση των αποδοχών του (από τα 9 εκ. στα 12 εκ. ευρώ), που δεν φέρονται διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν οι Βαυαροί.

Εχοντας στα χέρια του τελεσίγραφο να απαντήσει έως το τέλος του Απριλίου, όλα δείχνουν πως θα ανταποκριθεί στο πρέσινγκ που δέχεται από την Ρεάλ. Η «βασίλισσα» του προσφέρει τις αποδοχές που ζητά από την Μπάγερν, έχοντας την δυνατότητα να δώσει 40 εκ. ευρώ και στην ομάδα του για να τον αποκτήσει.

Αμυντικό χαφ: Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μ.)

Καθώς οι συνομιλίες του 29χρονου διεθνή μέσου με την Μπάγερν για την επέκταση της συνεργασίας τους καθυστερούν, οι φήμες πως ο ο Κίμιχ κάνει διερευνητικές επαφές με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ δίνουν και παίρνουν. Ειδικά η Σίτι βλέπει στο πρόσωπό του τον ιδανικό παρτενέρ του Ρόντρι. Την κατάσταση φαίνεται να παρακολουθούν διακριτικά τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μπαρτσελόνα που διαχρονικά τον έχει στις βασικές της επιλογές. Το γεγονός πάντως πως η διοίκηση της Μπάγερν αναβάλλει τις προγραμματισμένες συζητήσεις δείχνει πως έχει αποφασίσει να βάλει πωλητήριο.

Κεντρικός μέσος: Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι)

Ο 24χρονος άσος, ο οποίος βρίσκεται στην Τσέλσι από την ηλικία των έξι ετών, με 40 συμμετοχές σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, είναι ένας από τους λίγους αξιόπιστους σε απόδοση παίκτες, σε μια σεζόν όπου οι Λονδρέζοι έχουν συνεχείς μεταπτώσεις.

Και παρά το γεγονός πως ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι αντίθετος με ένα ενδεχόμενο πώλησης του, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος με το Financial Fair Play, τον αναγκάζουν να συγκεντρώσει άμεσα 100 εκατομμύρια λίρες.

Οι «μπλε» είναι θετικοί στην προοπτική πώλησης του με ένα ποσό κοντά στα 58.000.000 ευρώ, όσα δηλαδή ζητούσαν και το περασμένο καλοκαίρι, όταν Νιούκαστλ και Τότεναμ έκαναν κρούση για την απόκτησή του, με τα «σπιρούνια» μάλιστα να καταθέτουν επίσημη πρόταση ύψους 40.000.000 ευρώ.

Επιθετικός μέσος: Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μ. Σίτι)

Ο Ντε Μπρόινε παραμένει αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League αλλά οι συνεχείς  τραυματισμοί και η ηλικία του (32) δεν αποτελούν την καλύτερη  εγγύηση ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα τον κρατήσει στο δυναμικό της και μετά την λήξη του συμβολαίου του.

Η αλήθεια στην περίπτωση του Βέλγου είναι πως τα πράγματα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο. Η Σίτι σπάνια στάθηκε εμπόδιο σε έναν παίκτη όταν ήθελε να φύγει. Αλλά ο Ντε Μπρόινε δεν έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο παρά τις συνεχείς διαφωνίες του με τον Γκουαρδιόλα το τελευταίο διάστημα αλλά και το ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ παράγοντας της Αλ Νασρ κατέθεσε προσφορά, κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, όμως η Σίτι ενημέρωσε τόσο αυτή όσο και την -επίσης ενδιαφερόμενη –  Αλ Ιτιχάντ πως μπαίνει στην συζήτηση μόνο με 120 εκατ.. Τα σχετικά ρεπορτάζ συμπληρώνουν πως ο Ντε Μπρόινε θα προτιμούσε να παίξει στις ΗΠΑ, αντί να πάει στη Σαουδική Αραβία.

Δεξί εξτρέμ: Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ της επικείμενης φυγής του Κλοπ. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αυτό το καλοκαίρι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Ο Αιγύπτιος τους καθησύχασε λέγοντας πως «δεν θα φύγω επειδή φεύγει ο Κλοπ» αλλά τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι διφορούμενα.

Οι «Reds» αντιστάθηκαν στο περσινό ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία και στις «χρυσές» προτάσεις που τους έγιναν όμως ο πειρασμός εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν και από την προσπάθεια που κάνουν για να πάρουν τα σκήπτρα στην Αγγλία από την Σίτι, με τον Σαλάχ να παραμένει ο πιο επιδραστικός παίκτης τους με 19 γκολ μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Europa League.

Ωστόσο δεδομένο είναι πως σε δύο μήνες γίνεται 32 ετών και δύσκολα η Λίβερπουλ θα του προσφέρει παρόμοιου μεγέθους επέκταση συμβολαίου με την προηγούμενη, που του αποφέρει πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ ετήσιες απολαβές.

Αριστερό εξτρέμ: Λιρόι Σανέ (Μπάγερν Μ.)

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ήταν και παραμένει μια από τις προτεραιότητες της Μπάγερν για την ομάδα του μέλλοντος. Ομως από τα Χριστούγεννα και μετά ο διεθνής άσος δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία από τις οχλήσεις της διοίκησης για να συζητήσει την ανανέωση της συνεργασίας τους, κάτι που έχει προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ο παίκτης φέρεται να άλλαξε την άποψή του για την υπογραφή νέου συμβολαίου και εν μέσω των εντυπωσιακών του εμφανίσεων «αναζωπυρώνει» τους δεσμούς του με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οπως και να’ χει, ο Σανέ λέγεται πως αποφάσισε να πάρει τις οριστικές αποφάσεις μετά το Euro. Εκεί όπου θεωρεί πως θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του και μετά θα έχει όλο το παιχνίδι στα χέρια του.

Σέντερ φορ: Τζόναθαν Ντέιβιντ (Λίλ)

Αφού έφτιαξε το όνομά του στη Λιλ, ο Καναδος φορ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα της Ligue 1, έχοντας από πίσω μια «ουρά» από μνηστήρες της Premier League που θέλουν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του.

Αρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ έχουν συνδεθεί με ενδιαφέρον για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή εδώ και πολύ καιρό, από την Αγγλία. Από το καλοκαίρι συγκεκριμένα, όταν και η Λιλ είχε βάλει στο στόχαστρό της τον άσο της ΑΕΚ Λιβάι Γκαρσία ως αντικαταστάτη του. Εσχάτως στους υποψηφίους προστέθηκαν η Μίλαν και η Μπάγερ. Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 15 γκολ και συνεχίζει ακάθεκτος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή