Νέες ελληνικές παρουσίες στο Σότσι

Νέες ελληνικές παρουσίες στο Σότσι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Μάσιμο Βαλκαρέτζι και ο Κωνσταντίνος Συκαράς αγωνίζονται στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Χθες, η Σοφία Ράλλη πλασαρίστηκε στην 58η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε ως στόχο μία θέση από την 53η και κάτω. Δεν τα κατάφερε αλλά θα μπορεί να λέει ότι έτρεξε μαζί με τη φημισμένη βιολίστρια Βανέσα Μέι και την κέρδισε. Η Μέι αγωνίστηκε για την Ταϊλάνδη και τερμάτισε στην τελευταία θέση (67η). Η Ράλλη στην πρώτη κούρσα είχε κακό πλασάρισμα (66η θέση με χρόνο 1.33.63). Στη δεύτερη κούρσα ήταν 56η με χρόνο 1.32.84 κι έτσι πήρε και την 58η στο σύνολο με συνολικό χρόνο 3.06.47. Η Βανέσα Μέι κατέβηκε την πλαγιά με συνολικό χρόνο στις δύο κούρσες 3.26.97. Νίκησε η Σλοβένα Μάζε που διπλασίασε τα χρυσά ολυμπιακά της μετάλλια στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Στο Σότσι, από χθες, οι καιρικές συνθήκες «εναρμονίστηκαν» με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Χιονίζει ασταμάτητα. Αυτό κάνει την προσπάθεια των αθλητών δυσκολότερη», μας είπαν μέλη της ελληνικής αποστολής.

Στο «Μπολσόι Αϊς Ντομ», η ρωσική ομάδα χόκεϊ στον πάγο νίκησε τη Νορβηγία με 4-0 και σήμερα θα παίξει με τη Φινλανδία. Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε των 15 χλμ. μαζικής εκκίνησης των ανδρών στο δίαθλο. Ο Νορβηγός, Εμιλ Σβέντσεν νίκησε στο «φωτο φίνις» τον Γάλλο, Μάρτιν Φούρκαντ. Νορβηγός ήταν ο νικητής και στα 10 χλμ. στο σύνθετο βορεινό. O Tζόιρζεν Κράμπακ επικράτησε του συμπατριώτη του Μάγκνους Μάουν. Η γυναικεία ομάδα της Κορέας πρώτευσε στα 3.000 μ. σκυταλοδρομίας. Στο σνόουμπορντ κρος, ο Γάλλος, Πιέρ Βόλτιερ, κατέκτησε το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο όπως ο Ολλανδός, Πιέρ Μπέργκσμα στο πατινάζ ταχύτητας 10 χλμ. και ο Αμερικανός, Ντέιβιντ Γουάις στο χάλφπάιπ.

Στον πίνακα των μεταλλίων, τα περισσότερα χρυσά έχει κατακτήσει η Γερμανία (8) και ακολουθεί η Νορβηγία (7).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή