Το Σόποτ υποδέχεται τους κορυφαίους

Το Σόποτ υποδέχεται τους κορυφαίους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο «Εργκο Αρίνα» του Σόποτ (Πολωνία) έχουν δώσει ραντεβού από σήμερα μέχρι και την Κυριακή κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού μπορεί να μην αγωνιστούν οι Μπολτ, Ισινμπάγεβα, Λαβιλενί και Μπονταρένκο, η διοργάνωση, όμως, είναι η πρώτη, ύστερα από πολλά χρόνια, που κατάφερε να μαζέψει σε αρένα έναν γαλαξία αστεριών. Από ελληνικής πλευράς, σήμερα αγωνίζεται στον προκριματικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας (20.20, Eurosport).

Ο αθλητής του Μεσσηνιακού θα αγωνιστεί για 5η φορά σε παγκόσμιο κλειστού και θα επιδιώξει για 3η φορά να προκριθεί σε τελικό. Το όριο πρόκρισης (8,05) είναι μέσα στις δυνατότητές του. Στο πρόσφατο πανελλήνιο έφτασε τα 8,23 μ., επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ανοικτού, Αλεξάντερ Μένκοφ (Ρωσία), έχει φτάσει τα 8,30 μ., ο Σουηδός Μίσελ Τορνέους τα 8,14 και ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο (Παναμάς) τα 8,11. Τον τίτλο που κατέκτησε το 2012 στην Κωνσταντινούπολη θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί ο Βραζιλιάνος Μάουρο ντα Σίλβα, ο οποίος δεν πέρασε τα 7,98 μ. Ο τελικός του μήκους θα διεξαχθεί αύριο βράδυ (20.50, Eurosport).

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει και ο τελικός της σφυροβολίας γυναικών. H χρυσή Ολυμπιονίκης (2008, 2012) και έξι φορές πρωταθλήτρια κόσμου (4 στον ανοικτό και δύο στον κλειστό), Βαλερί Ανταμς θα διεκδικήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου, υπάρχουν οι συμμετοχές του Κώστα Δουβαλίδη στον προκριματικό των 60μ. εμπ. (11.10) και της Μαρίας Γάτου στα 60 μ. (11.40). Ο Κώστας Δουβαλίδης έτρεξε φέτος τα 60μ. εμπ. σε 7.60’’ ενώ την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο έχει ο Γάλλος, Πασκάλ Λαγκάρντ (7.45’’), ο οποίος ήταν 3ος στο παγκόσμιο του 2012.

Στα 60μ. γυναικών υπάρχουν οι σταρ της Τζαμάικας, Σέλι Αν Φρέιζερ και Βερόνικα Κάμπελ. H Φρέιζερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε κλειστό ενώ έχει στη συλλογή της δύο χρυσά από Ολυμπιακούς και πέντε από παγκόσμια ανοικτού. Εχει τρέξει τα 60μ. σε 7.10’’. H χρυσή Ολυμπιονίκης (2004, 2008), Βερόνικα Κάμπελ αθωώθηκε από το CAS αλλά έχει να τρέξει από την 1/6/2013.

Στο απογευματινό πρόγραμμα ξεχωρίζει ο τελικός του επί κοντώ με τον Κώστα Φιλιππίδη. Ο αθλητής του Πανελληνίου έχει περάσει τα 5,77μ. και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απουσία του Λαβιλενί για να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή