Πανιά διάκρισης σηκώνει η ελληνική ιστιοπλοΐα

Πανιά διάκρισης σηκώνει η ελληνική ιστιοπλοΐα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διεθνείς διοργανώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για την ιστιοπλοΐα. Στην ανατολική όχθη της λίμνης Γκάρντα (Ιταλία) διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα «Σταρ», όπου αγωνίζονται οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Αντώνης Τσότρας, και στο Τσεσμέ της Τουρκίας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «RSX» όλων των κατηγοριών, στα οποία, μεταξύ άλλων, παίρνουν μέρος ο Βύρων Κοκκαλάνης και η Αγγελική Σκαρλάτου.

Στη λίμνη Γκάρντα έχουν συγκεντρωθεί κάποιοι από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου. Στόχος τους είναι η διοργάνωση ενός δυνατού παγκόσμιου πρωταθλήματος ώστε η κλάση των «Σταρ» να μείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Μαζί τους και οι Ελληνες πρωταθλητές. Εχει διεξαχθεί μία κούρσα και το σκάφος μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης. «Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 95 πληρώματα από 18 χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου. Ολοι πιστεύουν ότι το “Σταρ” δεν θα βγει από τους Ολυμπιακούς. Ο καιρός είναι ιδανικός για ιστιοπλοΐα και οι Ιταλοί καλοί διοργανωτές. Στην Ιταλία γνωρίζουν από την κατηγορία των “Σταρ”. Βέβαια, ούτε οι διοργανωτές δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη συμμετοχή», δήλωσε στην «Κ» ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Χιλιάδες μίλια μακριά, στο Τσεσμέ της Τουρκίας, διεξάγονται τα Οπεν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «RSX» σε άνδρες, γυναίκες και νέους. Παίρνουν μέρος 227 σέρφερς από 39 χώρες. Υστερα από τρεις ιστιοδρομίες ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στην τρίτη θέση και η Αγγελική Σκαρλάτου στην 20ή. Πρόκειται για την πρώτη δυνατή διεθνή αναμέτρηση της χρονιάς για τα «RSX». Οι αθλητές θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του φθινοπώρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή