Ελληνικό πόλο δύο ταχυτήτων

Ελληνικό πόλο δύο ταχυτήτων

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποιος θα τερματίσει δεύτερος» είναι το βασικό ερώτημα που κυριαρχεί στις συζητήσεις των φίλων της υδατοσφαίρισης, κατά την έναρξη του 29ου πρωταθλήματος πόλο ανδρών. Η Α1 ανοίγει σήμερα την αυλαία της και το μόνο… σίγουρο είναι ότι ο τίτλος του πρωταθλητή έχει, ήδη, πιστωθεί στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα οι δυσκολίες δεν θα λείπουν ούτε αυτή τη χρονιά και κάποιοι από τους υπεύθυνους των ομάδων θα χρειαστεί να κάνουν… μαγικά για να βρουν κολυμβητήριο. Φυσικά, τα οικονομικά προβλήματα είναι διάχυτα στον χώρο και, έτσι, έχουν επιστρατευτεί παλαιοί κορυφαίοι πολίστες που θα φορέσουν το αγαπημένο τους σκουφάκι χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού.

Αυτή τη χρονιά, οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ, ενώ αυτές που θα βρεθούν στις τέσσερις τελευταίες θέσεις (9-12) θα παίξουν στα πλέι άουτ. «Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Ολυμπιακός. Στον σύλλογο του Πειραιά αγωνίζονται οι περισσότεροι από τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά κοντά. Αυτό είναι πολύ καλό ελληνικό πόλο γιατί ο ανταγωνισμός φέρνει τη δημιουργία. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα ποια θα είναι η εξέλιξη της διοργάνωσης. Προβλέψεις θα μπορούν να γίνουν μετά την 5η ή την 6η αγωνιστική, όταν θα έχουμε δει όλους τους συλλόγους» δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς.

Σε αυτή τη διοργάνωση θα δούμε να αγωνίζονται αρκετά νέα παιδιά. Από την άλλη πλευρά, οι ξένοι που συμπεριλαμβάνονται στα ρόστερ των συλλόγων είναι ελάχιστοι. Μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Α.Ο. Π. Φαλήρου θα έχουν στις συνθέσεις τους και ξένους πολίστες. «Στις ομάδες παίζουν νέα παιδιά και λίγοι ξένοι. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και κακό και καλό. Οι ξένοι θα δυνάμωναν το πρωτάθλημά μας αλλά από την άλλη πλευρά, με αυτές τις συνθήκες, δίνονται ευκαιρίες στους νέους να γίνουν καλύτεροι ώστε να ενταχθούν κάποια στιγμή και στην εθνική ομάδα», υπογράμμισε ο προπονητής Σάκης Κεχαγιάς.

Βασικό… εμπόδιο του 29ου πρωταθλήματος αναμένεται να αποτελέσουν τα κολυμβητήρια. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα και εάν επαληθευτούν τότε πολλές πισίνες θα κλείσουν. Το λειτουργικό κόστος είναι υψηλό και οι «αιμοδότες» των συλλόγων θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να θερμανθούν τα κολυμβητήρια. Από την άλλη πλευρά η Γλυφάδα, ο Υδραϊκός και, όπως όλα δείχνουν, και ο Νηρέας Λαμίας θα μοιραστούν την ίδια έδρα κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Στη φετινή διοργάνωση μπορεί να υπάρχουν νέοι αθλητές, αυτοί όμως που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι η παλιά γενιά. Η ομάδα του «νεοφώτιστου» Υδραϊκού θυμίζει την… εθνική του 2000. Το σκουφάκι της θα φορέσει ο 47χρονος Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος θα βρει απέναντί του τον 18χρονο γιο του, Λεωνίδα, που παίζει στη Βουλιαγμένη. Ο αθλητής των πέντε Ολυμπιακών Αγώνων και των 511 συμμετοχών στην εθνική αποφάσισε να γυρίσει στις πισίνες. Στον σύλλογο της Υδρας θα βρει και άλλους… φίλους από τα παλιά, όπως οι Φίλιππος Καϊάφας, Αντώνης Βλοντάκης, Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Δημήτρης Μπιτσάκης κ.ά.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός σήμερα στο Μαρούσι

Mε ένα ντέρμπι «αιωνίων» και έναν… αναγνωριστικό αγώνα αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (16.00, Novasports 1) στο κολυμβητήριο του Αμαρουσίου και η Γλυφάδα θα παίξει με τη Βουλιαγμένη (16.00).

Το ντέρμπι θα διεξαχθεί με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Θα προμηθευτούν εισιτήρια μόνο 150 φίλοι του Παναθηναϊκού και δεν θα πλησιάσει κανένας στον χώρο εάν δεν διαθέτει διαπίστευση, πρόσκληση ή εισιτήριο. Φυσικά, δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά καθώς ο μεγάλος στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η Ευρώπη. Διαθέτει τον βασικό κορμό της εθνικής ομάδας και αξιόλογους ξένους. Στον πάγκο του βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Θοδωρής Βλάχος. Ο Παναθηναϊκός θα έχει και φέτος στο τιμόνι του τον Κώστα Λούδη. Ο έμπειρος προπονητής συνδύασε τους έμπειρους με τους νεαρούς πολίστες και στόχος είναι κάτι καλύτερο από την περσινή 3η θέση.

Η Βουλιαγμένη, αυτή τη χρονιά, βάζει τα θεμέλια για να «χτίσει» την ομάδα που θα την οδηγήσει ξανά στους τίτλους. Διαθέτει νέους αλλά ταλαντούχους πολίστες. «Εχουμε κάνει επανεκκίνηση. Επενδύσαμε σε νέα παιδιά και έχουμε μόνο τρεις παλαιούς, οι οποίοι θα αποτελέσουν πρότυπο για τους νέους. Οι αθλητές έχουν ταλέντο και καλούνται να το δείξουν και στην πισίνα.

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι αναγνωριστικό», μας είπε ο Τεο Λοράντος. Η αντίπαλος των «μπέμπηδων», Γλυφάδα, στηρίζεται, επίσης, σε νέους πολίστες και έχουν ως στόχο να αποφύγουν τα πλέι άουτ.

Μία θέση στην τετράδα θα διεκδικήσει και ο ΠΑΟΚ. Εχει τον ίδιο προπονητή (Πάνο Βέργο), καλούς παίκτες, πολλά ταλέντα στις ακαδημίες αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με το κολυμβητήριο.

Με νέο προπονητή, τον Μίλαν Τζόρτζεβιτς, θα αγωνιστούν οι «Χιώτες». Στην ομάδα υπάρχουν έμπειροι και νέοι παίκτες και θέλουν μία θέση στην εξάδα. Αντίστοιχες είναι και οι προσδοκίες του Εθνικού. Ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός θα χρησιμοποιήσει και φέτος νέα παιδιά για να δημιουργήσει την ομάδα του μέλλοντος.

Το νεαρότερο ρόστερ, όμως, διαθέτει ο Α.Ο. Π. Φαλήρου. Ο Νίκος Βενετόπουλος θα έχει στη διάθεσή του και τον έμπειρο Μάρκο Τσβέτκοβιτς και θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την παραμονή.

Ο Πανιώνιος, παρά τις περσινές προβλέψεις, κατάφερε να παραμείνει στα «σαλόνια» του ελληνικού πόλο. Αυτή τη χρονιά οι παίκτες του Αλέκου Βάσσου διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία. Το Καλαμάκι απέκτησε αρκετούς παίκτες από τη Βουλιαγμένη. Η ομάδα ενδέχεται να αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης και να μείνει εκτός πλέι άουτ. Στην τεχνική ηγεσία του Νηρέα Λαμίας παρέμεινε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου αλλά αρκετοί από τους παίκτες του… μετακόμισαν στον Υδραϊκό. Με νεαρούς αθλητές και κάποιες μεταγραφές θα προσπαθήσουν να μην εμπλακούν στη διαδικασία των πλέι άουτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή