Δίχως τους Ολυμπιακούς Κύκλους το Καλλιμάρμαρο

Δίχως τους Ολυμπιακούς Κύκλους το Καλλιμάρμαρο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς το σύμβολό του, τους Ολυμπιακούς Κύκλους, θα μείνει προς το παρόν το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η εισήγηση των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων είναι αρνητική για την επανατοποθέτησή τους.

«Πάγια θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ότι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ήταν ιστορικό ατόπημα να μην υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στο Καλλιμάρμαρο, στο Στάδιο δηλαδή που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη διοργάνωση του 2004 και το οποίο επισκέπτονται όλο τον χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΕ.

Το δικαίωμα να «στολίζονται» από το σύμβολο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης φέρουν μόνο τα Στάδια που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες και το Καλλιμάρμαρο πληροί τις προϋποθέσεις αλλά το ΚΣΝΜ έχει διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι όταν κατασκευάστηκε το Στάδιο δεν είχε κύκλους. Μόνο που το 1896 οι Ολυμπιακοί Κύκλοι δεν υπήρχαν ως σύμβολο. Παρουσιάστηκαν το 1920 στην Αμβέρσα. Επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου θεωρούν ότι αφού δεν είναι ολυμπιακή εγκατάσταση δεν πρέπει να έχει κύκλους.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε καταθέσει μελέτη, η οποία πρότεινε να κατασκευαστούν οι Κύκλοι από φύλλα αλουμινίου και να στηριχθούν επάνω σε μεταλλική κατασκευή αποτελούμενη από τρία υποστυλώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΕΟΕ δεν θα δεχθεί την απόφαση ως τελεσίδικη: «Η ΕΟΕ έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου της ως θεματοφύλακα του Ολυμπισμού και του αθλητισμού στη χώρα μας, θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να εξετάσει από μηδενική βάση, το δίκαιο αίτημά της».
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή