Aπανωτά ρεκόρ για το ελληνικό επί κοντώ

Aπανωτά ρεκόρ για το ελληνικό επί κοντώ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με τους… αιθέρες φαίνεται να έχουν δώσει αυτή τη χρονιά οι Ελληνες αθλητές του επί κοντώ. Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πήχυς αναμένεται να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που «έσπασε» το φράγμα των 4,90, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε πάνω από τα 5,84 μ.

Η επίδοση της Κατερίνας Στεφανίδη την έφερε ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ στον κόσμο. Πρόκειται για την 4η καλύτερη όλων των εποχών. Στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης, η πρωταθλήτρια πέρασε πάνω από τα 4,50, 4,60, 4,70, 4,80, ενώ για να υπερβεί τα 4,90 χρειάστηκαν δύο προσπάθειες. Στη συνέχεια, δοκίμασε στα 5,00 μ. αλλά δεν τα κατάφερε. Τα 4,90 της επιτρέπουν να κάνει όνειρα ακόμη και για χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. Η επίδοσή της είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ από Ελληνίδα αθλήτρια, καθώς τα ρεκόρ, μέχρι τώρα, τα κατείχε η Νικόλ Κυριακοπούλου (4,81 στον κλειστό και 4,83 στον ανοικτό).

Στο μίτινγκ του Κλερμόν, ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε πάνω από τα 5,84, επίδοση που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, ενώ είναι η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο για την εφετινή χρονιά. Ο αθλητής μας προσπάθησε να υπερβεί τα 5,91 αλλά δεν τα κατάφερε. Οι προσπάθειές του όμως έδειξαν ότι σύντομα θα τα καταφέρει. Με τα 5,84 ήρθε τρίτος στο μίτινγκ του Κλερμόν και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση εν όψει του Παγκοσμίου του Πόρτλαντ. Στο Κλερμόν πήρε μέρος και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έμεινε στα 4,71 μ.

• Η εθνική ομάδα του στίβου τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να πάρει μέρος στο βαλκανικό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή