Παιχνίδια με τον… Αίολο στο 53 ο Ράλλυ Αιγαίου

Παιχνίδια με τον… Αίολο στο 53 ο Ράλλυ Αιγαίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν τη… γάτα με το ποντίκι βρέθηκαν να παίζουν με τον άνεμο οι ιστιοπλόοι που αγωνίζονται στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Τα σκάφη απέπλευσαν χθες από τον Σαρωνικό αλλά ο θεός Αίολος είχα βάλει σα στόχο να… περάσει από εξετάσεις τα πληρώματα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι έγιναν νοτιοδυτικοί και τα 4-5 μποφόρ μειώθηκαν σε 1-2. 

Η πρώτη ιστιοδρομία, η οποία ολοκληρώθηκε στη βαθμολογική πόρτα, στο Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου, περιελάμβανε δυνατές «ναυμαχίες». Τα σκάφη διένυσαν τα 69,25 ν.μ. σε, περίπου, τέσσερις ώρες ενώ ο τελευταίος απείχε από τον πρώτο λιγότερα από 40 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας:

Στην κατηγορία των ORC International, πρώτευσε το «Chiara Iason- DNV GL» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και ακολούθησαν το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) και το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος). «Περιμέναμε από την αρχή ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και επαληθευτήκαμε. Στο πρώτο σκέλος, όλη η ομάδα έτρεξε με συνοχή και εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που ταίριαζαν με το σκάφος μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε σταθερή την ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό έφερε την πρωτιά», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Chiara-Iason – DNV GL» Νικόλαος Φωτίου.

Στα ORC Club, πρώτο ήρθε το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Soroccos» με κυβερνήτες τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον πλωτάρχη Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζή, δεύτερο το «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) και τρίτο το «Alter Ego – ΑΒS», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο, πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Στέλιος Μπόνας.

Η δεύτερη ιστιοδρομία ήταν από την Σύρο μέχρι την Πάτμο (87 ν.μ.). Σε αυτή, ο αέρας μειώθηκε, έγινε νοτιοδυτικός και αύξησε τις διαφορές ανάμεσα στα σκάφη, με αποτέλεσμα το «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.Α.» να φτάσει στην Πάτμο, όπου ολοκληρώνεται η 1η ιστιοδρομία, στις 08.30 το πρωί ενώ τα υπόλοιπα αναμένονται στο «νησί της Αποκάλυψης», σήμερα, μετά τις μεσημεριανές ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή