Η ναυτοσύνη νίκησε στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

Η ναυτοσύνη νίκησε στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετρακόσια ναυτικά μίλια, 200 ιστιοπλόοι, η ελληνική ναυτοσύνη και το Αιγαίο Πέλαγος με μπουνάτσες και μποφόρια. Με αυτά τα… συστατικά, ακόμη ένας αγώνας της ιστορικής ρεγκάτας «Ράλλυ Αιγαίου» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην τελευταία ιστιοδρομία, τα σκάφη πήραν εκκίνηση από την Μήλο και την ώρα που οι αχτίνες του ηλιοβασιλέματος χρωμάτιζαν τον Ναό του Ποσειδώνα, το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» έφτασε πρώτο στο Σούνιο. Το σκάφος των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου αναδείχθηκε και νικητής του «53ου Ράλλυ Αιγαίου» στα ORC International ενώ στα ORC Club πρώτευσε το «Sirocos», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης, και αυτή τη χρονιά, αποτέλεσε έναν ναυτικό μαραθώνιο προκλήσεων. Τα πληρώματα των ιστιοφόρων ήρθαν αντιμέτωπα με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή την εποχή στο αγαπημένο Αρχιπέλαγος των ποιητών και σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής δοκιμάστηκαν οι γνώσεις αλλά και τα όριά τους. «Ο εφετινός αγώνας ήταν ιδιαίτερος διότι ο ΠΟΙΑΘ θέλησε να τονίσει την ιδιαιτερότητα του «Ράλλυ Αιγαίου», που είναι η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στο Αιγαίο μας και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Οι διοργανωτές μας χάρισαν απίθανες ώρες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Ο αγώνας ήταν αντάξιος της ιστορίας της διοργάνωσης», δήλωσε στην «Κ» ο Περικλής Λιβάς, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε 27 διοργανώσεις και έχει κατακτήσει οκτώ πρωτιές. Για τις ιδιαιτερότητες της κούρσας που έδωσε τη νίκη στο σκάφος μίλησε ο συγκυβερνήτης Νίκος Λάζος: «Η τελευταία διαδρομή είχε δύσκολες επιλογές τακτικής όπου το πλήρωμα έπρεπε να δουλεύει συνέχεια για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη απόδοση του σκάφους. Τα καταφέραμε και, έτσι, ήρθε η επιτυχία».

Το Ράλλυ Αιγαίου, στην 53 ετών ιστορία του, έχει σταθεί αρωγός στα προβλήματα των νησιών, έχει στηρίξει τη θαλάσσια πανίδα ενώ, χάρη στις σχολές που έχει ιδρύσει ο ΠΟΙΑΘ, δεκάδες παιδιά μυήθηκαν στην τέχνη των πανιών.

Για την προσφορά του, ο όμιλος το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών

Τα αποτελέσματα της 6ης ιστιοδρομίας (Μήλος – Σούνιο, 60 ν.μ.: ORC International: 1ο ) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος), 2ο ) «Chiara Iason – DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου), 3ο) «Μελτέμι» (Γιώργος Μπαλάφας).

ΟRC Club: 1ο) «Alter Ego ABS» (Στέλιος Μπόνας),  2ο) «Sorocos» (Λεωνίδας Πελεκανάκης, Δημήτρης Σουβαλτζής, 3ο) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Γενική κατάταξη: ORC International: 1ο ) «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» με 8,75 β.π., 2ο ) «Chiara Iason – DNV GL» με 9,50 β.π., 3ο) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) με 19,75 β.π..

ΟRC Club: 1ο) «Sorocos» με 8,25 β.π., 2o) «Alter Ego ABS» με 12,25 β. π., 3ο) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) με 14,75 β.π.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή