«Λευκό» ο ΠΑΟ για τη διαιτησία

«Λευκό» ο ΠΑΟ για τη διαιτησία

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόνο τον Παναθηναϊκό να εκφράζει διαφορετική πρόταση ως προς τη διαδικασία και τη Λάρισα ως προς το πρόσωπο, το σύνολο των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να ακολουθηθεί το ισπανικό μοντέλο σε θέματα διαιτησίας, επιλέγοντας για τη θέση του αρχιδιαιτητή τον Δημήτρη Σαραϊδάρη. Ο στενός συνεργάτης του Κύρου Βασσάρα θα εκπροσωπεί τη Λίγκα και θα συνεργαστεί με όποιον επιλέξει ως εκπρόσωπό της η ΕΠΟ, με ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής από τη Σούπερ Λίγκα και την Ομοσπονδία να έχει τον ρόλο του επιδιαιτητή. Η Λάρισα υποστήριξε έως το τέλος την πρότασή της για επιλογή του Τάσου Κάκου αντί του Σαραϊδάρη, γι’ αυτό και η ψήφος της ήταν αρνητική, ενώ ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό, προαναγγέλλοντας αντίστοιχη στάση και στο θέμα της αναδιανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Διαφορετικές απόψεις είχε και ο Παναιτωλικός, αλλά στήριξε τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας.

Οι «πράσινοι» εξήγησαν, με ανακοίνωση της ΠΑΕ, τους λόγους που προκάλεσαν τη διαφοροποίησή τους: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να κρύψει, γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League. Ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό στην πρόταση των “12” για να εκπροσωπηθεί η Λίγκα στην τριμελή επιτροπή της ΚΕΔ από τον κ. Σαραϊδάρη. Η απόφασή μας αυτή αφορά δομικές διαφορές ουσίας και όχι πυροτεχνήματα, κινήσεις εντυπωσιασμού ή παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Προ ημερών ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τη δική του έγγραφη πρόταση προς το προεδρείο της Λίγκας, θέτοντας προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε σε σοβαρό διάλογο για το μείζον θέμα της διαιτησίας. Η πρόταση δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης, άγνωστο σε εμάς γιατί. Αυτονόητα, λοιπόν, από τη στιγμή που η αρχική πρόταση των “12” για επαγγελματική διαιτησία δεν ακολουθήθηκε, δεν υφίσταται καμία συμφωνία περί αναδιανομής εσόδων».

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος τόνισε επιγραμματικά την πρόταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκό: «Προβλέπει: αποχώρηση του κ. Βασσάρα και της κυρίας Κοξένογλου, πέντε αρχιδιαιτητές, τέσσερις οριζόμενους από τη Λίγκα και έναν από την ΕΠΟ και όλο αυτό υπό την εποπτεία της Λίγκας. Δεν συζητήθηκε ποτέ η πρόταση η δική μας για να βελτιωθεί. Δεν μας πειράζει, αλλά σίγουρα δεν συμφωνούμε με ό,τι γίνεται και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο γιατί διαφωνούμε με τη διαδικασία. Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα στη διαιτησία και το ξέρει και η UEFA είναι το πρόβλημα των προσώπων. Των προσώπων που αξιολογούν και ορίζουν διαιτητές. Αν λυνόταν το θέμα των προσώπων, τότε θα μπορούσε να σταθεί το οποιοδήποτε μοντέλο».

• Διέψευσε ο Παναθηναϊκός δημοσιεύματα από την Κροατία που ανέφεραν ότι οριστικά μετά το ματς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τιφλίδα ο Σίλντενφελντ θα έλθει στην Αθήνα για να υπογράψει στους «πράσινους».

• Οι Χουλτ και Μπουμάλ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους, προπονήθηκαν κανονικά και υπολογίζονται για τον αγώνα της Πέμπτης με την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αποχώρησε από την προπόνηση εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο.

• Δανεικός στον Αρη Λεμεσού για έναν χρόνο δόθηκε ο 23χρονος τερματοφύλακας Νίκος Γιαννακόπουλος. Η Ομόνοια δείχνει ενδιαφέρον για τη μεταγραφή ή τον δανεισμό του Κλωναρίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή