Ισοπαλία σαν νίκη για την Εθνική

Ισοπαλία σαν νίκη για την Εθνική

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επεισοδιακό φινάλε του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία στη Ζένιτσα δίνει παράταση σε ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε με το σφύριγμα της λήξης από τον Ιταλό διαιτητή, Νίκολα Ριτσιόλι.

Η επίθεση που δέχθηκαν οι διεθνείς μας, με αποκορύφωμα το γρονθοκόπημα του Γιαννιώτη από τον Γάλλο βοηθό προπονητή του Μπαζντάρεβιτς και τη λαβή του Τζέκο στον λαιμό του Μανωλά, σε συνδυασμό με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι λιγοστοί Ελληνες φίλαθλοι από την αστυνομία, τους υπεύθυνους ασφαλείας αλλά και τους φιλάθλους των γηπεδούχων, δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους Βόσνιους, οι οποίοι απειλούνται με επιπτώσεις που θα δυσκολέψουν την προσπάθεια πρόκρισής τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Οι εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή της UEFA έχουν καταγράψει τα γεγονότα και η ομοσπονδία της Βοσνίας κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Το τσουχτερό πρόστιμο είναι το λιγότερο. Είναι πολύ πιθανό να κληθούν οι Βόσνιοι να δώσουν το καθοριστικό παιχνίδι τους με το Βέλγιο μπροστά σε άδειες εξέδρες, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος τιμωρίας του Τζέκο για την επίθεση που έκανε στον Μανωλά, εάν γίνει χρήση του βίντεο.

Οπως και να ’χει, η Βοσνία θα πορευθεί ώς το φινάλε με την πλάτη στον τοίχο και γι’ αυτό υπεύθυνη είναι η Εθνική μας με το 0-0 που πήρε στη Ζένιτσα. Η ομάδα μας έκανε ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, χωρίς να έχει απολέσει τις ελπίδες της για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση. Το Βέλγιο έχει μια σημαντική διαφορά 4 βαθμών από την Ελλάδα και 5 από τη Βοσνία, αλλά θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσει και τις δύο εκτός έδρας κι αν στραβοπατήσει εις διπλούν, κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία. Το σημαντικό για την Εθνική μας είναι ότι κρατά αυτό το προβάδισμα του ενός βαθμού από τη Βοσνία. Εχουν και οι δύο σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα και λογικά την τύχη τους θα την καθορίσει το τι θα κάνουν εντός κόντρα στο Βέλγιο και εκτός στην Κύπρο. Η 6η αγωνιστική των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης έφερε σε κάποιους ομίλους σημαντικές αλλαγές στις ισορροπίες. Οι νίκες των Σουηδών επί της Γαλλίας και των Ισλανδών επί της Κροατίας έφεραν τους νικητές αυτών των ζευγαριών ισόβαθμους με τους ηττημένους στην κορυφή των ομίλων τους, ενώ η Σλοβακία μείωσε στους 2 β. την απόστασή της από την Αγγλία, όπως αντίστοιχα αύξησε το προβάδισμά του το Βέλγιο στον δικό μας όμιλο. Ισπανία και Ιταλία, Ιρλανδία και Σερβία συνεχίζουν χέρι χέρι στην κορυφή των ομίλων τους, η Γερμανία και η Πολωνία έχουν τεράστιο αβαντάζ στους δικούς τους, ενώ η Ελβετία διατήρησε το +3 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία.

Πιο καθαρή θα γίνει η εικόνα με τις επόμενες δύο αγωνιστικές τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή