Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα των Σπετσών»

Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα των Σπετσών»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον… χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν από αύριο μέχρι και την Κυριακή στο νησί των Σπετσών. Ιστιοπλοϊκά, το κάθε ένα με τη δική του ιστορία, παίρνουν μέρος στο «Spetses Classic Yacht Regatta», που διεξάγεται για όγδοη χρονιά στο νησί της Μπουμπουλίνας. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός όμιλος Ελλάδος.

Στα καταστρώματα των «κοσμημάτων» της ιστιοπλοΐας θα βρεθούν αθλητές και αθλήτριες με διεθνείς επιτυχίες. Ανάμεσα σε αυτούς και οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

«Πρόκειται για μία γιορτή της ιστιοπλοΐας. Παλαιοί και νέοι ιστιοπλόοι παίρνουμε μέρος σε αυτόν τον διαφορετικό αγώνα που διεξάγεται με παλιά σκάφη και έχει άλλο βαθμό δυσκολίας. Δε θα μπορούσαμε να λείψουμε και εμείς, διότι η ιστιοπλοΐας, εκτός από το επάγγελμά μας, είναι και το χόμπυ μας. Εδώ χαλαρώνουμε και βλέπουμε φίλους. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και αυτή η διοργάνωση μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Από την άλλη πλευρά δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους του αθλήματος να μπούμε σε αυτά τα πανέμορφα σκάφη», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής.

Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα των Σπετσών»-1

Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο θα αγωνιστούν με το «Glaramara».

Στο «Μπογάζι», το στενό πέρασμα που χωρίζει τις Σπέτσες από την Πελοπόννησο, θα ανοίξουν πανιά κλασικά, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές και οικογενειακές λέμβοι και dinghies. «Ύστερα από επτά χρόνια αδιάλειπτης ανάπτυξης, ο πήχης των προσδοκιών για το «Spetses Classic Yacht Regatta» έχει ανέβει πολύ ψηλά. Εμείς, ως Οργανωτική Επιτροπή, είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις απαιτήσεις και προκλήσεις και να διοργανώσουμε τον καλύτερο αγώνα, παραμένοντας, πάντα, πιστοί στις αξίες του ΝΟΕ και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια», τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νώντας Λαμπαδάριος.

Παράλληλα με τη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών επίδειξη με σκάφη open Bic, ενώ θα διεξαχθεί και event με σκάφη Sup.

Ανάμεσα στους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή