Με αέρα ανανέωσης η Ελλάδα, 2-1 την Ονδούρα σε φιλικό

Με αέρα ανανέωσης η Ελλάδα, 2-1 την Ονδούρα σε φιλικό

Και τα δύο τέρματα της Εθνικής ομάδας σημείωσε ο Παυλίδης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να ανταποκριθεί σε ένα πιο επιθετικό και θεαματικό στιλ παιχνιδιού εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδος, τουλάχιστον κόντρα σε ομάδες πιο χαμηλού επιπέδου από την Ισπανία που αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, η «γαλανόλευκη» νίκησε 2-1 την Ονδούρα σε φιλικό στην Τούμπα και έδειξε έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τη Γεωργία, μια ομάδα που συνήθως δίνει, όπως η Ονδούρα, χώρο στον αντίπαλο και ψάχνει για αντεπιθέσεις.

Με τη νίκη της αυτή, η Ελλάδα έφτασε τα 10 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα και απέχει μόλις ένα από το ρεκόρ των 11 αήττητων αγώνων επί Φερνάντο Σάντος.

Σκόρερ και των δύο «γαλανόλευκων» τερμάτων ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε άψογα στο νέο ρόλο που του έδωσε ο Τζον Φαν’τ Σιπ πίσω από τον σέντερ φορ. Ο νεαρός επιθετικός άνοιξε με πλασέ το σκορ στο 14’ και το έκλεισε με κεφαλιά στο 59’, αφού είχε μεσολαβήσει η ισοφάριση της Ονδούρας στο 40’ με σουτ του Φιγκερόα που βρήκε στον Μαυροπάνο και αιφνιδίασε τον Διούδη. 

Ο Ολλανδός τεχνικός χρησιμοποίησε από την αρχή μόνο τον Μάνταλο από την ενδεκάδα που πήρε ισοπαλία από την Ισπανία και επέλεξε μια εντελώς διαφορετική τακτική, με κατοχή μπάλας και φουλ επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι διεθνείς μας ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το μοντέλο παιχνιδιού και πέρα από τα δύο γκολ του Παυλίδη, είχαν δοκάρι με τον Μάνταλο στο 34’ και τουλάχιστον άλλες 6-7 κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, σε προσπάθειες των Τζιόλη, Γιακουμάκη, Λημνιού, Δουβίκα και Μασούρα. Στον αντίποδα, η ομάδα μας παρουσίασε αρκετές αδυναμίες στην ανασταλτική της λειτουργία και επέτρεψε στην Ονδούρα να δημιουργήσει κι αυτή 2-3 κλασικές ευκαιρίες, με καλύτερη το τετ-α-τετ του Μπένγκστον στο 37’.  

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η παρθενική εμφάνιση με το εθνόσημο τριών παικτών (Μαυροπάνος, Δουβίκας, Αλεξανδρόπουλος) και η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Τούμπα, δεκατέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η Εθνική μας εκεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γραμμένο για την συνεργασία που θα έχουμε και δεν θα σταματήσουμε να έχουμε από την Τετάρτη και μετά, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την Εθνική ομάδα που έχει ένα σημαντικότατο παιχνίδι την Τετάρτη και πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί θετική ενέργεια για να βγει η ομάδα από το τέλμα. Έχουν γίνει πολλά πράγματα, θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα. Έχω περάσει από αυτόν τον χώρο και μπορώ να καταλάβω τους παίκτες καλύτερα από τον καθένα. Σίγουρα η Εθνική πρέπει να μπει στην καρδιά όλων και να μας χαρίσει και πάλι όμορφες στιγμές» ήταν οι δηλώσεις του νέου πρόεδρου της ΕΠΟ πριν τον αγώνα. 

ΕΛΛΑΣ: Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77’ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83’ Μπακασέτας), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Παυλίδης (62’ Γιαννούλης), Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης (46’ Δουβίκας). 

ΟΝΔΟΥΡΑ: Μενιγιάρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65’ Τόρο), Ακόστα (65’ Α. Λόπες), Φλόρες,  Μπένγκστον (65’ Βελάσκες), Έλις, Νούνιες (46’ Κ. Λόπεζ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή