Μαζί με τον Ντε Χέα, «έφυγε» και ο Σερ Αλεξ

Μαζί με τον Ντε Χέα, «έφυγε» και ο Σερ Αλεξ

Η αποχώρηση του Ισπανού γκολκίπερ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια απλή ανάρτηση στα social media, ο Νταβίντ Ντε Χέα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Ηθελα απλώς να στείλω αυτό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ανέφερε ο 32χρονος Ισπανός γκολκίπερ, γράφοντας παράλληλα τον σύντομο επίλογο μιας λαμπρής καριέρας στο «Ολντ Τράφορντ» που κράτησε 12 ολόκληρα χρόνια.

Ηταν 20 χρονών όταν έπαιρνε το αεροπλάνο από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μάντσεστερ. Λίγες ώρες νωρίτερα οι δύο ομάδες είχαν επικυρώσει τη μεταγραφή έναντι 20 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που είχαν δώσει ποτέ οι «κόκκινοι διάβολοι» για τερματοφύλακα.

Μαζί με τον Ντε Χέα, «έφυγε» και ο Σερ Αλεξ-1
AP

Επίσης ήταν ο μοναδικός γκολκίπερ που είχε «αναγκάσει» τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να τον «τσεκάρει» ο ίδιος, καθώς ο Σκωτσέζος τεχνικός, αν και για οποιαδήποτε άλλη θέση στην 11άδα ήθελε πάντα να έχει και ιδία άποψη, για τον «άσο» εμπιστευόταν τις εισηγήσεις των συνεργατών του.

Ο Ντε Χέα αποχωρεί από την Γιουνάιτεντ έπειτα από 12 χρόνια και 545 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 190 παιχνίδια, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ για τερματοφύλακα του συλλόγου.

«Θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη και εκτίμησή μου για την αγάπη των τελευταίων 12 ετών. Εχουμε πετύχει πολλά από τότε που ο αγαπητός μου σερ Aλεξ Φέργκιουσον με έφερε σε αυτόν τον σύλλογο. Eνιωθα απίστευτη υπερηφάνεια κάθε φορά που φορούσα αυτή τη φανέλα, το να ηγούμαι της ομάδας, το να εκπροσωπώ αυτόν τον θεσμό, τον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο, ήταν μια τιμή που απονέμεται μόνο σε λίγους τυχερούς ποδοσφαιριστές. Hταν μια αξέχαστη και επιτυχημένη περίοδος από τότε που ήρθα εδώ. Δεν πίστευα από τότε που έφυγα από τη Μαδρίτη ως νεαρό αγόρι ότι θα πετύχουμε αυτά που πετύχαμε μαζί. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβω μια νέα πρόκληση, να πιέσω ξανά τον εαυτό μου σε νέο περιβάλλον. Το Μάντσεστερ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, το Μάντσεστερ με διαμόρφωσε και δεν θα με αφήσει ποτέ», τόνισε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Ισπανός.

Προς Σαουδική Αραβία

Πριν από μερικούς μήνες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κάνει πρόταση ανανέωσης στον Ντε Χέα, προσφέροντάς του σαφώς λιγότερα χρήματα από τα 426.000 ευρώ, που έπαιρνε εβδομαδιαίως από το 2019 μέχρι και τον τελευταίο αυτόν χρόνο του συμβολαίου του. Ο Ισπανός φαίνεται ότι στα 32 του χρόνια θα επιλέξει και αυτός τον δρόμο που οδηγεί στην Pro League της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας κατακτήσει αυτά τα χρόνια παρουσίας του στο «Ολντ Τράφορντ» μια φορά την Premier League, ένα FA Cup, ένα Europa League και δύο Carabao Cups.

Εχει επίσης αναδειχθεί τέσσερις φορές παίκτης της χρονιάς της Γιουνάιτεντ και διεκδίκησε το Χρυσό Γάντι της Premier League για δεύτερη φορά την περασμένη σεζόν, καθώς κράτησε για 17 παιχνίδια ανέπαφη την εστία του. «Το να έχει κερδίσει τα βραβεία του παίκτη της χρονιάς τόσο από τους οπαδούς όσο και από τους συμπαίκτες του, το καθένα σε τέσσερις περιπτώσεις, δείχνει το επίπεδο της απόδοσής του και θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του συλλόγου», δήλωσε ο Τεν Χαγκ. Βέβαια οι… κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει κανένα πρόβλημα που φεύγει ο Ντε Χέα, καθώς έχει ήδη κυκλώσει το όνομα του Ονάνα της Ιντερ, ως του πιο πιθανού να τον αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια, με τις συζητήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η αποχώρηση του Νταβίντ Ντε Χέα από το Μάντσεστερ σηματοδοτεί επίσης το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, καθώς αποτελούσε τον τελευταίο συνδετικό κρίκο της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2012-13 με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο τιμόνι, με αυτή του σήμερα. Δέκα χρόνια μετά, δεν έχει μείνει πλέον τίποτα στα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ» που να θυμίζει τις χρυσές μέρες που ο Σκωτσέζος ήταν στον πάγκο της, με τον κύκλο της πιο λαμπρής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας της να κλείνει οριστικά… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή