Στα… βαθιά ΝΟΒ και Ολυμπιακός

Στα… βαθιά ΝΟΒ και Ολυμπιακός

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα ευρωπαϊκά ραντεβού έχει σήμερα το ελληνικό γυναικείο πόλο. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη διεκδικούν προκρίσεις για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι σε, ιδιαιτέρως, δυνατές ομάδες.

Οι «ερυθρόλευκες» υποδέχονται (20.30, novasports 4) στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Πειραιά την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ (Ισπανία). Στόχος των αθλητριών του Χάρη Παυλίδη είναι η νίκη, που θα τις βοηθήσει στο επαναληπτικό παιχνίδι στην Ισπανία. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά στη σημερινή αναμέτρηση δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της ομάδας. Ο προπονητής θα έχει στη διάθεσή του και την αρχηγό της Εθνικής Αυστραλίας, Μπρον Νοξ.

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος μας στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για να μας ενισχύσει στο δύσκολο έργο μας. Η Σαμπαντέλ εκτός από πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι και η βάση της Εθνικής Ισπανίας, που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το προηγούμενο καλοκαίρι. Η ομάδα από την Ισπανία θεωρείται το φαβορί για τη σειρά και για το παιχνίδι. Εμείς, από την πλευρά μας, θα παλέψουμε με μοναδικό στόχο τη νίκη. Μπορούμε φυσικά να κερδίσουμε, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί σε όλο τον αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης.

Τη βοήθεια του κόσμου ζήτησε και η Αλκηστις Αβραμίδου: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε τον κόσμο μας στην πισίνα. Ολοι μας γνωρίζουμε τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού. Εχουμε παίξει δύο φορές στην έδρα της Σαμπαντέλ και το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με αμέτρητους οπαδούς και σ’ αυτό το ματς τούς θέλουμε δίπλα μας». Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στον επαναληπτικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαρτίου στη Βαρκελώνη.

Νωρίτερα (16.00), η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει την Κίνεφ στο Κίρισι της Ρωσίας. Στόχος των κοριτσιών του Κώστα Δήμου είναι το διπλό ή, στη χειρότερη περίπτωση, η ήττα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά ώστε να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στην αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί στον Λαιμό. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος γνωρίζουν καλά τις αντιπαλές τους διότι δεν είναι η πρώτη φορά που τις αντιμετωπίζουν. Στο Κίρισι έχουν ταξιδέψει οι Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη, Ντάσιου, Πρωτόπαπα, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Διαμαντοπούλου, Κοντογιάννη και Ν. Ζοφώλη. Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών συνθέτουν οι Φιορεντίνα – Ιμπέρια και Ούγκρα – Οριζόντε Κατάνια.

• Στο «Αντώνης Πεπανός» θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Ουγγαρία για την προκριματική φάση της παγκόσμιας Λίγκας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου. Οι Ούγγροι προηγούνται στον όμιλο με πέντε βαθμούς και ακολουθούν η χώρα μας με δύο βαθμούς και η Κροατία με ένα βαθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή