Πάσχα στην Πάτμο, «το νησί της Αποκάλυψης»
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα «Ιεροσόλυμα της Μεσογείου» γιορτάζουν το Πάσχα πάντα με φόντο την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη και τη μοναδική θέα που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες από εκεί. Μ. ΠΕΜΠΤΗΣτις 11 το πρωί, στη Χώρα, μη χάσετε την τελετή του Νιπτήρος, όπου αναβιώνει ο Μυστικός Δείπνος. Ο ηγούμενος της μονής του Αγίου Ιωάννη, στον ρόλο […]

Η Πάτμος που αγάπησα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια επαγγελματική συνάντηση «ξυπνά» εκλεκτικές μνήμες στο σοφιστικέ νησί των Δωδεκανήσων.


Πάτμος: Άλλη διάσταση
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η σοφιστικέ διάθεση και η υποβλητική της ατμόσφαιρα παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.


Πάτμος: Πασχαλινή αποκάλυψη
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα «Ιεροσόλυμα της Μεσογείου» γιορτάζουν το Πάσχα πάντα με φόντο την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη και την υπέροχη θέα  που απολαμβάνουν οι επισκέπτες από εκεί.

Πεζοπορώντας στην Πάτμο
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι διαδρομές των μονοπατιών της Πάτμου αποκαλύπτουν συγκλονιστικά τοπία, αρχαία και νεότερα μνημεία, μοναστήρια, παλιά και νέα ξωκλήσια, ασκηταριά και πυργάλια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και την πανέμορφη ακτογραμμή. Κυρίως όμως φέρνουν στο φως τις μοναδικές ιστορίες των κατοίκων του νησιού. Τα ακολουθούμε μέσα από τις περιγραφές της Πάτμιας Δέσποινας Βακράτση, της οποίας το βιβλίο «Τα μονοπάτια της Πάτμου»  κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

 Η Πάτμος αποκαλύπτεται
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο αρχιτέκτονας του Μουσείου της Ακρόπολης, Μιχάλης Φωτιάδης, μας μιλάει για το ξεχωριστό νησί της Δωδεκανήσου, που «κέρδισε» τον ίδιο και την οικογένειά του.