Περιμένοντας το κράτος να… γεμίσει τις θέσεις

Περιμένοντας το κράτος να… γεμίσει τις θέσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους αιθουσάρχες και τους διανομείς του σινεμά να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα –όπως και σχεδόν οποιοσδήποτε παρουσιάζει ζωντανά θεάματα στη χώρα–, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, επιβεβαίωσε πως η περίφημη «επιδότηση κενής θέσης» θα έρθει για να δώσει μια (πολύτιμη) ανάσα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως θα υπάρξει ένα πρόγραμμα αγοράς εισιτηρίων από το κράτος σε βάθος δύο ετών, τα οποία θα επιστραφούν στο μέλλον ως «κοινωνικά εισιτήρια», προφανώς με τη μορφή κάποιων κουπονιών που θα μοιραστούν στο κοινό. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπουργό, μας είπε πως προς το παρόν δεν μπορούν να δοθούν επιπλέον λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού και Οικονομικών) και στους επαγγελματίες του χώρου του θεάματος. Για να μείνουμε, πάντως, στον κινηματογράφο, εκείνα που μένουν να αποσαφηνιστούν είναι εξόχως σημαντικά. Αρχικά ο αριθμός των εισιτηρίων που θα αγοραστούν: με το σύνολο των εισιτηρίων που κόπηκαν πέρυσι στις ελληνικές αίθουσες να είναι 9.566.000 και τη φετινή πρόβλεψη κάνει λόγο για περίπου 3.580.000 (μείωση 65%), υπάρχει ένα κενό σχεδόν 6 εκατ. εισιτηρίων που πρέπει, εν μέρει τουλάχιστον, να καταληφθεί ώστε αίθουσες και διανομείς να μην οδηγηθούν σε χρεοκοπία.

Είναι απαραίτητο επίσης να υπάρξει ειδική πρόβλεψη ώστε τα χρήματα να μοιραστούν μεταξύ αιθουσαρχών και διανομέων, αφού και η είσπραξη από ένα κανονικό εισιτήριο αποδίδεται σχεδόν εξ ημισείας. Και φυσικά, όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν σύντομα, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρήσεων τα προϊόντα (δηλαδή, τα δικαιώματα των ταινιών) έχουν σε μεγάλο 
βαθμό προαγοραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή