Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ματθίλδη Μαγγίρα

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ματθίλδη Μαγγίρα

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε διαφορετικό ωράριο από το συνηθισμένο, δηλαδή το πρωινό των περισσότερων ανθρώπων, γιατί κυρίως βραδινές είναι οι ώρες που εξασκούμε την τέχνη μας. Οπότε ζούμε την καθημερινότητά μας συνήθως στο δεύτερο μισό της ημέρας, βέβαια όταν το απαιτεί επαγγελματική περίσταση λειτουργούμε και το πρωί· σε γυρίσματα για παράδειγμα.
 
06.45
Είμαι στο τέταρτο βαθύ όνειρο. Μπορεί να μπαίνω και στο πέμπτο, ποιος θυμάται;
 
11.30-12.00
Συνήθως ξυπνάω, σηκώνομαι, φτιάχνω έναν διπλό ελληνικό μερακλίδικο καφέ, τρώω φρούτα, πριν τον καφέ, για να μην είναι άδειο το στομάχι, μετά κάνω τις πνευματικές μου ασκήσεις και μετά για λίγο αφουγκράζομαι τη μέρα. Ανοίγω το κινητό μου και συνήθως ενημερώνομαι διαδικτυακά γενικώς. Μετά πρέπει να βγάλω τον 14χρονο σκύλο μου Πατσίνο για την απαραίτητη βόλτα του έξω, γιατί μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα κάθεται απέναντί μου με ένα επίμονο, βαθύ βλέμμα, γεμάτο αδημονία και απαίτηση. Αφού επιστρέψουμε από τη βόλτα μας, συνήθως σκέφτομαι τι θα μαγειρέψω και οργανώνομαι. Αναλόγως με τα κέφια, αν δεν θέλω να βγω έξω μαγειρεύω αυτοσχεδιάζοντας με ό,τι έχω, ή αν έχει ωραία μέρα ξαναβγαίνω να αγοράσω κάποια πράγματα που χρειάζομαι και επιστρέφω για μαγείρεμα ακούγοντας ραδιόφωνο που μου αρέσει πολύ γιατί μου επιτρέπει να φαντάζομαι.
 
15.00
Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τον σκηνοθέτη του βιντεοκλίπ που θα κάνουμε, για το τραγούδι μου «Φταίω εγώ για όλα» του Γιάννη Σκουλά, που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2020 από τη δισκογραφική εταιρεία Inside Out Music Ελλάδος. Επειδή είναι θεατρικό σατιρικό τραγούδι, οι ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι είναι αρκετές και είμαστε στη φάση να αποφασίσουμε με ποιο σενάριο θα πάμε για να μπούμε στα επόμενα στάδια της οργάνωσης της παραγωγής του.
 
17.00-17.30
Aν έχουμε τελειώσει, ετοιμάζω το τραπέζι για να φάω ας πούμε το μεσημεριανό γεύμα, είτε μόνη μου είτε με την κόρη μου, ή ακόμη και με κάποιο φιλικό πρόσωπο ή συνεργάτη, ανάλογα πώς έχει πάει η μέρα. Μετά, αναλόγως με τη χρονική περίοδο και την επαγγελματική μου δραστηριότητα μπορεί να έχω να απαντήσω σε κάποια έντυπη συνέντευξη ή ραδιοφωνική, το πρόγραμμα ούτως ή άλλως δεν είναι το ίδιο κάθε μέρα, υπάρχει συνήθως ένας εβδομαδιαίος προγραμματισμός σε κάποια βάση, πάντα όμως, ή σχεδόν πάντα, κάτι απρόβλεπτο προκύπτει που το πρόγραμμα δεν μπορούσε να προβλέψει.
 
19.00-19.30
Aν έχω τελειώσει, ενδέχεται να ξαναβγούμε με τον Πατσίνο για τη βραδινή του βόλτα αλλιώς βγαίνουμε και αργότερα. Είναι πάντως από τις αγαπημένες συνήθειες η βραδινή ώρα με τον Πατσίνο, γιατί τελευταία απόλαυσα τις πανέμορφες βραδιές που ο καιρός επέτρεψε και τρελαίνομαι να βλέπω έναστρο αθηναϊκό ουρανό με καθαρή ατμόσφαιρα. Μετά γυρίζουμε σπίτι ευχαριστημένοι και οι δύο και συνήθως ερευνώ θέματα που με απασχολούν. Τώρα αρχίζω να μελετάω τραγούδια για ένα σόου που είχα ξεκινήσει να γράφω και να δημιουργώ, το οποίο «πάγωσα» για λίγο με την έναρξη του lockdown, όμως η δημιουργικότητα δεν σταματάει ποτέ. Αν δεν έκανα αυτό μπορεί να διάβαζα κάποιο βιβλίο. Μου αρέσει πολύ το διάβασμα έτσι κι αλλιώς. Προετοιμάζομαι ταυτόχρονα για τη νέα μου τηλεοπτική συμμετοχή στο «Your Face Sounds Familiar All Star» και είμαι χαρούμενη για την υπέροχη ομάδα παικτών, που αποτελείται από τόσα ταλέντα. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατό φέτος το παιχνίδι και άκρως διασκεδαστικό, κάτι που νιώθω ότι το χρειαζόμαστε όλοι μας.
 
21.00-23.30
Ξεκινούν κάποιες σειρές που βλέπω τελευταία και στα διαφημιστικά διαλείμματα στρώνω ξανά τραπέζι αναλόγως με την πείνα μου, χρονικά εννοώ.
 
23.30
Συνεχίζω αυτό που έκανα αν δεν το έχω ολοκληρώσει και μετά αρχίζω να κάνω ό,τι με ευχαριστεί περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Μπορώ να πω ότι καμία μέρα μου δεν είναι ίδια με την άλλη. Οπότε ή θα διαβάσω ό,τι με ενδιαφέρει ή θα βρω να δω κάτι που μου κινεί το ενδιαφέρον, μπορεί να είναι ξένη σειρά σε κάποια πλατφόρμα ή στο YouTube θέματα που με απασχολούν ή μουσική ή έρευνα για πρόσωπα και βιογραφίες, ιστορία, επιστήμη, τέχνες, όλα τα ευγενή. Για μένα είναι τροφή η γνώση, που μόνο με τη φιλοσοφία μπορεί να χωνέψει.
 
Κατά τις 02.00 αρχίζω να νυστάζω, οπότε μπαίνω στην προετοιμασία. Ενα ωραίο μπάνιο πάντα χαλαρώνει, ευλαβικά κάθε βράδυ βάζω τις κρέμες μου, πλένω τα δόντια μου, βάζω πιτζάμες και μπαίνω στο κρεβάτι, χαζεύω λίγο και μετά έρχεται ο Μορφέας και με παίρνει. Δεν δίνουμε ποτέ ραντεβού, ελεύθερα πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο. Σχεδόν ερωτική αυτή η σχέση. Αγαπώ τον ύπνο. Ειδικά όταν τον ευχαριστιέμαι. Καληνύχταααααα. Ομορφα όνειρα να φτιάξετε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή