Οι «πατριάρχες» της μόδας και του στυλ έρχονται στις οθόνες μας

Οι «πατριάρχες» της μόδας και του στυλ έρχονται στις οθόνες μας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από αρκετά πλέον (και εγχώρια) κινηματογραφικά φεστιβάλ που έχουμε παρακολουθήσει διαδικτυακά τον τελευταίο καιρό, ήρθε η ώρα οι οθόνες μας να γεμίσουν και με τον λαμπερό κόσμο της μόδας. Από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα διαρκέσουν οι επίσημες προβολές του 3ου Athens Fashion Film Festival, το οποίο φέτος έχει το γενικό σύνθημα «Touch Me, Not» (Μη μου άπτου).

Η πηγή έμπνευσης είναι φυσικά ευνόητη, με τη συγκεκριμένη φράση να αποτελεί και τίτλο του βασικού αφιερώματος του φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας ταινίες που μας θυμίζουν τη σχεδόν χαμένη αυτό τον καιρό αίσθηση του αγγίγματος. «Μέσα από το κύριο πρόγραμμα εξερευνούμε την αίσθηση της αφής σε όλα τα πιθανά επίπεδα κατανόησής της, από το κυριολεκτικό άγγιγμα και την αγκαλιά μέχρι μια μεταφορά για την απουσία της. Το “Touch Me, Not” περιλαμβάνει φιλμ που μεταδίδουν μια αίσθηση απομόνωσης. Τέτοια είναι τα αριστουργήματα “The Best Offer” του Τζουζέπε Τορνατόρε, “The Pickpocket” του Ρομπέρ Μπρεσόν και “The Pillow Book” του Πίτερ Γκρίναγουεϊ», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

Οι «πατριάρχες» της μόδας και του στυλ έρχονται στις οθόνες μας-1

Αυτές, όμως, δεν είναι οι μόνες. Σε ένα συνολικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 μικρού και μεγάλου μήκους φιλμ, υπάρχουν διαχωρισμοί σε θεματικές ενότητες και διαφορετικά τμήματα. Αρχικά το Ελληνικό Διαγωνιστικό, με δημιουργίες εγχώριων σκηνοθετών και καλλιτεχνών, και έπειτα το «Design in Film» και το «7 Women, 7 Men», με φιλμ που παραπέμπουν στον κόσμο της μόδας διά χειρός σπουδαίων κινηματογραφιστών, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Γουές Αντερσον και η Ανιές Βαρντά. Μεγάλες προσωπικότητες, τέλος, της μόδας και του στυλ θα γνωρίσουμε και μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Biographies». 

Το φεστιβάλ, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στις ταινίες, αλλά συμπεριλαμβάνει και αρκετές διαδικτυακές συζητήσεις, αντίστοιχες προς τις θεματικές των παραπάνω αφιερωμάτων και με ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube. Στα υπόλοιπα διαδικαστικά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί μέσα από το athensfff.com, στην ενότητα Online Screenings. Ολες οι μικρού μήκους ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες με γεωγραφικό περιορισμό σε Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο. Οι μεγάλου μήκους είναι επίσης δωρεάν αλλά μόνο για την Ελλάδα και προβάλλονται υποτιτλισμένες στα ελληνικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή