ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η ζωή του Ενιο Μορικόνε έγινε κόμικς στη Λάρισα

Η ζωή του Ενιο Μορικόνε έγινε κόμικς στη Λάρισα

Εχουμε γράψει ξανά για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, αυτό το μοναδικό φαινόμενο, που με έδρα τη Λάρισα συνεχίζει να τιμά και να διαδίδει το έργο του μεγάλου Ιταλού μαέστρου με τον ίδιο ενθουσιασμό και ύστερα από τον θάνατό του. Από τη ζωή και τη μουσική πορεία του τελευταίου αντλεί έμπνευση και ο κομίστας John Antono (Γιάννης Δ. Αντωνόπουλος), ο οποίος δημιούργησε μια εικονογραφημένη μικρή ιστορία, συνδυάζοντας τον λόγο με την εικόνα και έχοντας για βάση του πραγματικά γεγονότα γύρω από τον συνθέτη.

Το «Io, Ennio Morricone» είναι ένα βιογραφικό κόμικς, που φέροντας μέσα του ακριβώς τη «μαγεία» της 9ης τέχνης, καταφέρνει να μεταδώσει με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο το μήνυμά του: την ιστορία ενός ανθρώπου, από τα παιδικά του όνειρα μέχρι την απόλυτη καταξίωση στην τέχνη του. Και όλα αυτά μέσα από όμορφα εικαστικά αποτελέσματα, τα οποία επιπλέον εμπλουτίζονται με την ιδιαίτερη λογοτεχνία του είδους των κόμικς. Ο σύλλογος από την πλευρά του αξιοποιεί αυτόν τον καιρό αποσπάσματα και σκίτσα του κόμικς, για να παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Sketching Ennio», στον εξωτερικό χώρο Speak Easy του Kubrick Pure Social Club, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Η έκθεση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έχει στόχο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να αποδείξει πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντάς μας ιστορίες που μας συγκινούν.

Αλλωστε, «η μουσική του Ενιο Μορικόνε ήταν και πάντα θα είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία. Βασικός σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό της μουσικής του, της σημαίνουσας προσωπικότητας, της φιλοσοφίας του», όπως μας τονίζει ο πρόεδρος, Κώστας Παπακώστας. Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιογραφικό ντοκιμαντέρ του Τζουζέπε Τορνατόρε πάνω στον Μορικόνε, εκεί όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στον σύλλογο από τη Λάρισα.