Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει αύριο το 7ο Tinos World Music Festival, με ένα αφιέρωμα στα πνευστά της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Το φεστιβάλ ανοίγει με το ντουέτο «Αντάμα» (Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης), που θα παρουσιάσει σκοπούς της Κρήτης ερμηνευμένους με τα κρητικά όργανα θιαμπόλι και μπουλγαρί, ενώ ακολουθούν οι Διονύσης Θεοδώσης, Πασχάλης Παπαζούδης και Δημήτρης Σίντος, με ένα αφιέρωμα στο κλαρίνο. Στις 9 μ.μ., 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, στον κινηματογράφο «Αλεξάνδρα» στο Χαλάνδρι. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας. Ερμηνεύουν οι Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου. Στις 7.15 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 27.

Μια συναυλία αποκλειστικά με τραγούδια της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου παρουσιάζει απόψε στο Βεάκειο η Γιώτα Νέγκα. Το πρόγραμμα επιμελείται καλλιτεχνικά η Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Χρίστος Θεοδώρου, Νίκος Κατσίκης και Κώστας Νικολόπουλος. Στις 9 μ.μ., Ηρακλείου 13.

Τουλάχιστον 130 καλλιτέχνες, επιμελητές, ανεξάρτητοι πολιτιστικοί χώροι και πρωτοβουλίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν με εκθέσεις και έργα τους στο φεστιβάλ Back to Athens 8/2021, που ξεκινά τις εργασίες του σήμερα στο Μέγαρο Ησαΐα, σε επιμέλεια Γιώργου Γεωργακόπουλου, 
Φωτεινής Καπίρη και Κρίστιαν Ρουπ. Από τις 4 μ.μ., Πατησίων και Ιουλιανού.

Ο Γάλλος, ιρανικής καταγωγής, μουσικός Κεϊβάν Σεμιρανί μαζί με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών παρουσιάζουν στη Μικρή Επίδαυρο αύριο και το Σάββατο μια συναυλία που υμνεί την πανάρχαια δύναμη του ρυθμού. Στη λύρα, ο Σωκράτης Σινόπουλος. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή