Η κλασική μουσική επιστρέφει στη Σύρο

Η κλασική μουσική επιστρέφει στη Σύρο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση της «επιστροφής» μικρών και μεγαλύτερων καλοκαιρινών πολιτιστικών φεστιβάλ στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα είναι, εκτός από ευχάριστη για τους υποστηρικτές τους και ένα σημάδι, μερικής έστω, κανονικότητας. Επειτα από το περυσινό δύσκολο καλοκαίρι, φέτος υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και αρκετή ποικιλία σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, σταθερός πόλος έλξης για όσους αγαπούν την κλασική μουσική –και φυσικά τη Σύρο– επανέρχεται για 17η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, απ’ αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο Μέγα Γιαλού, μετά την ευγενική παραχώρηση του ιδιοκτήτη του, Μπάμπη Λαζάρογλου. Εκεί θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 14 Αυγούστου δύο συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τη συμμετοχή των σολίστ Lars Bjørnkjær από τη Δανία και Deniz Toygür από την Τουρκία, του κουαρτέτου εγχόρδων Αθηνών, δεκαμελούς ορχήστρας δωματίου και μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη, που όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται μεθοδικά και με ενθουσιασμό, φέρνει κοντά παγκοσμίου φήμης σολίστες και σύνολα, παρέχοντας ένα στέρεο έδαφος για τη δημιουργικότητα της μουσικής δωματίου διεθνούς επιπέδου, ενώ παρουσιάζει masterclasses και συναυλίες σε ένα ευρύ κοινό από όλον τον κόσμο, υπηρετώντας μία σημαντική αποστολή, την προώθηση της τέχνης της κλασικής μουσικής. Το φεστιβάλ εγκαινιάστηκε το 2004 και διοργανώνεται έκτοτε από το δίκτυο κλασικής μουσικής ΑΜΚΕ, υπό την οργανωτική επιμέλεια των μελών του Φώτη Καραγιαννόπουλου, Κώστα Φωτόπουλου, Γιώργου Φουφόπουλου και Γιάννου Μαργαζιώτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή