ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Netflix ξεπέρασε προβλέψεις και στόχους

to-netflix-xeperase-provlepseis-kai-stochoys-561550384

Ενισχυμένο εν μέρει και από την πρωτοφανή επιτυχία του «The Squid Game», το Netflix κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις και τους στόχους που η ίδια η διαδικτυακή πλατφόρμα είχε θέσει για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Οι τελευταίοι μιλούσαν για περίπου τριάμισι εκατομμύρια νέους συνδρομητές, τους οποίους φιλοδοξούσε να προσθέσει στη δεξαμενή των υπαρχόντων λογαριασμών της παγκοσμίως, ωστόσο η κορεατική σειρά που έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο συνέβαλε στην προσθήκη σχεδόν ενός εκατομμυρίου επιπλέον συνδρομητών (4,38 εκατ. συνολικά), οι περισσότεροι από τους οποίους, όχι τυχαία, προέρχονται από την ασιατική αγορά.

Κάπως έτσι το Netflix μετράει πλέον 213,6 εκατ. λογαριασμούς και όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής του, Τεντ Σαράντος: «Για τα επόμενα χρόνια παίζει με μοναδικό πραγματικό αντίπαλο τον εαυτό του».

Η επιλογή της Amazon να επενδύσει ένα γιγάντιο ποσό στην παραγωγή του τηλεοπτικού «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» έχει οδηγήσει τη δική της διαδικτυακή πλατφόρμα να περιορίζεται σε λίγες και στοχευμένες επιλογές. Μια τέτοια είναι και η μεταφορά στη μικρή οθόνη των μπεστ σέλερ μυθιστορημάτων του Ρόμπερτ Τζόρνταν με τίτλο «The Wheel of Time».

Η νέα σειρά, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου, έχει στο δυναμικό της τη σπουδαία Ρόζαμουντ Πάικ, ενώ μας ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο, γεμάτο ιππότες, κάστρα, αλλά και αρκετή μαγεία. Η τελευταία, όπως βλέπουμε και από το πρώτο τρέιλερ, ζωντανεύει χάρη στα πλούσια ειδικά εφέ.

Ενα ωραίο «δωράκι» για τους σινεφίλ και ειδικά εκείνους που λατρεύουν τον καλτ τρόμο, έχει αυτή την εβδομάδα το Cinobo, το οποίο φέρνει στην πλατφόρμα του τη «Νύχτα των ζωντανών νεκρών» του Τζορτζ Ρομέρο.

Η αρχετυπική ταινία ζόμπι ακολουθεί μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, η οποία βρίσκει καταφύγιο σε κάποιο παλιό αγροτόσπιτο της Πενσιλβάνια, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους σαρκοβόρους νεκροζώντανους που εξαπλώνονται ραγδαία σε ολόκληρη την χώρα.

Χρησιμοποιώντας τις περισσότερες από τις συναρπαστικές λεπτομέρειες που αργότερα θα μετατραπούν σε κλισέ του είδους, ο Ρομέρο κατασκευάζει ένα αγωνιώδες θρίλερ που παίζει με τον ανθρώπινο τρόμο.

Μπορεί το τεχνικό του κομμάτι να φαντάζει σήμερα κάπως ξεπερασμένο, όμως η καλτ ουσία της ιστορίας, καθώς και η ίδια η κινηματογράφηση, είναι απολαυστική σε κάθε εποχή.