Η φιλοξενία του Χόλιγουντ δεν είναι πάντα απλή υπόθεση

Η φιλοξενία του Χόλιγουντ δεν είναι πάντα απλή υπόθεση

Πολύς θόρυβος ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την υπόθεση των τραυματισμών εργαζομένων στην παραγωγή της χολιγουντιανής ταινίας «Αναλώσιμοι 4», η οποία βρίσκεται εδώ και περίπου 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας γυρίσματα πέριξ της πόλης.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύς θόρυβος ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την υπόθεση των τραυματισμών εργαζομένων στην παραγωγή της χολιγουντιανής ταινίας «Αναλώσιμοι 4», η οποία βρίσκεται εδώ και περίπου 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας γυρίσματα πέριξ της πόλης. Και τι δεν ακούστηκε: από ανθρώπους που χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο μέχρι ότι δεν συνέβη… τίποτα και όλα είναι αποκυήματα φαντασίας ή κακόβουλων δημοσιευμάτων. Επίσημα και ανεπίσημα χείλη αναφέρθηκαν στο θέμα, ενώ η κατάλυση αρκετών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη λόγω του φεστιβάλ κινηματογράφου έδωσε λίγη παραπάνω σπίθα στην κουβέντα – σπάνια χάνουμε την ευκαιρία για κουτσομπολιό.

Την όποια αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη τη γνωρίζουν οι άνθρωποι της παραγωγής της ταινίας και αυτοί είναι μάλλον οι μόνοι που κρατούν το στόμα τους κλειστό. Οχι γιατί απαραίτητα θέλουν να κρύψουν κάτι σκοτεινό, αλλά διότι έτσι συμβαίνει σε αυτού του βεληνεκούς τα πρότζεκτ. Να είστε βέβαιοι πως αν επρόκειτο για ελληνική παραγωγή θα γνωρίζαμε μέχρι και τι φάρμακα παίρνουν οι τραυματίες μέσα στην πρώτη ώρα. Το σύγχρονο Χόλιγουντ, ωστόσο, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και τώρα που σιγά σιγά ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, μαθαίνουμε κι εμείς τις νόρμες του.

Ηδη από πέρυσι το καλοκαίρι έχουμε μια σειρά από μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς ξένες παραγωγές, οι οποίες καταφθάνουν σταθερά στη χώρα μας, λόγω του ευεργετικού συστήματος cash rebate του ΕΚΟΜΕ. Για πρώτη φορά επίσης γυρίζονται στην Ελλάδα τέτοιου είδους ταινίες δράσης με κασκαντέρ και επικίνδυνες σκηνές που δυνητικά ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου στην Αμερική αντέδρασαν πρόσφατα απέναντι σε όλα αυτά, έπειτα από το γνωστό τραγικό δυστύχημα με την εμπλοκή του Αλεκ Μπάλντουιν. Και προφανώς οι αρμόδιες Αρχές (και) στην Ελλάδα πρέπει να βεβαιώνονται πως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο εντός της επικράτειας. Ας μη φτάσουμε όμως στο σημείο να θεωρήσουμε «ανεπιθύμητους» όσους επί χρόνια ευχόμασταν να μας επισκεφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή