Μέγαρο Μουσικής: Με νέο φεστιβάλ, συναυλίες, χορό και θέατρο

Μέγαρο Μουσικής: Με νέο φεστιβάλ, συναυλίες, χορό και θέατρο

Με ένα πυκνό και πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το πρώτο τρίμηνο του 2022

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα πυκνό και πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το πρώτο τρίμηνο του 2022, στο οποίο ξεχωρίζουν ο βραβευμένος με Γκράμι Ρώσος μαέστρος και βιολίστας Γιούρι Μπασμέτ, η βετεράνος του πιάνου Μαρία Ζοάο Πίρες, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, το Emerson Quartet, οι παραστάσεις της Martha Graham Dance Company και του Nederlands Dans Theater και το μιούζικαλ «Η αυλή των θαυμάτων».

Ειδική θέση στο πρόγραμμα του Μεγάρου κατέχει το νέο Φεστιβάλ της Ανοιξης, με συναυλίες και εκδηλώσεις που ξεκινούν στα τέλη Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τα μέσα Απριλίου. Εκεί θα εμφανιστούν ο Μπασμέτ με την ορχήστρα δωματίου Moscow Soloists, το πιανιστικό δίδυμο Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ, ο δεξιοτέχνης του τσέλου Γκοτιέ Καπισόν και ο πιανίστας Ζερόμ Ντικρός. Τον Απρίλιο, η ορχήστρα Percussions de Strasbourg θα κάνει ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη με τον Ρώσους πιανίστες Γκριγκόρι Σοκόλοφ και Αλεξάνδρα Ντόβγκαν. Το φεστιβάλ θα κλείσει η θρυλική ομάδα σύγχρονου χορού Martha Graham Dance Company.

Στον κύκλο «Μεγάλοι ερμηνευτές» εντάσσεται η συναυλία της Μιντόρι με έργα Μπετόβεν και το βραβευμένο με Γκράμι Emerson String Quartet με έργα Μπετόβεν και Σούμπερτ. Η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς θα παρουσιάσουν ένα γκαλά όπερας με άριες και των Βέρντι και Πουτσίνι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη. Στον ίδιο κύκλο εντάσσονται οι συναυλίες της Πορτογαλίδας πιανίστας Μαρία Ζοάο Πίρες και του Βραζιλιάνου Ζαν Λουί Στούερμαν, ο οποίος θα συμπράξει με την ΚΟΑ και τον μαέστρο Λουκά Καρυτινό.

Μέγαρο Μουσικής: Με νέο φεστιβάλ, συναυλίες, χορό και θέατρο-1
Στιγμιότυπο από την παράσταση του Nederlands Dans Theater, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο «Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής» θα διοργανώσει τον Φεβρουάριο βραδιά μουσικής δωματίου με έργα Σούμπερτ, Μπάρτοκ και Σάριαχο, που θα ερμηνεύσουν ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Ενρίκο Πάτσε.

Πρεμιέρα θα κάνει «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Τον Ιανουάριο θα κάνει πρεμιέρα «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Τη μουσική έγραψε ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος θα βρεθεί στη σκηνή με δεκαμελή ορχήστρα, τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Σουγάρης, ενώ τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός. Στον πολυμελή θίασο παίζουν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη κ.ά.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου πλαισιώνουν οι συναυλίες της ΚΟΑ και οι μετακλήσεις Ελλήνων σολίστ, όπως οι Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο) κ.ά. Ρεσιτάλ θα δώσουν η μέτζο σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου με κουαρτέτο εγχόρδων, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος με τον Νίκο Αθηναίο στο πιάνο και το Τρίο Παντούμ.

Στο Μέγαρο επιστρέφουν οι δορυφορικές μεταδόσεις National Theatre Live από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας με το βραβευμένο έργο «Λέοπολντστατ» και συνεχίζονται οι μεταδόσεις του θεάτρου Μπολσόι. Σύγχρονο χορό, μουσική και θέατρο θα παρουσιάσει το Μέγαρο Underground.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή