Σύμπαν που σφύζει από ενέργεια

Σύμπαν που σφύζει από ενέργεια

Ενα πολύχρωμο σύμπαν που σφύζει από ενέργεια παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πολύχρωμο σύμπαν που σφύζει από ενέργεια παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς. Ο Σον Σκάλι είναι ένας Ευρωπαίος ζωγράφος –γεννημένος στο Δουβλίνο το 1945–, καθιερωμένος πλέον παγκοσμίως ίσως ως o πιο σημαντικός εκπρόσωπος της αφαιρετικής ζωγραφικής σήμερα.

Η αναδρομική έκθεση με τον τίτλο «Επιβάτης / Passenger» που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα του, καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή τον εσωτερικό ρυθμό που διακρίνει τη ζωγραφική του. Ο ίδιος λέει ότι άρχισε να διαμορφώνει την εικαστική του γλώσσα μέσα από την παραστατική ζωγραφική, η οποία συνδέεται με το ανθρώπινο πρόσωπο.

Στην πορεία το έργο του κυριεύθηκε από την αφηρημένη εξπρεσιονιστική έκφραση, αλλά ποτέ δεν έχασε τον συναισθηματισμό του. Είναι πολύ χρήσιμη για τον επισκέπτη η παρουσίαση που συνδυάζει τα έργα –θαυμάσια τα μεγάλα λάδια από τη δεκαετία του ’80– με προσχέδια και σημειώσεις του καλλιτέχνη. Επιμέλεια: Ντάβιντ Φέχερ – Κων/νος Παπαχρίστου. Εως 13/2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή