Στην Εύβοια χτυπάει η καρδιά του (πράσινου) σινεμά

Στην Εύβοια χτυπάει η καρδιά του (πράσινου) σινεμά

Η ταινία «Πράσινος Πλανήτης» της Κολίν Σερό θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά Απόλλων της Αιδηψού

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκιερή Πέργκολα με τη γλυσίνα του Εθνικού Κήπου το μεσημέρι της Πέμπτης, βούιζε από τις συζητήσεις των ανθρώπων του σινεμά. Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επέλεξαν αυτή τη γωνιά πρασίνου καταμεσής της πόλης για να μας παρουσιάσουν το Evia Film Project, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 15 Ιουνίου στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι. Πέντε μέρες σινεμά και πολιτισμού στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Αννα, με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, τόνισε στα λόγια του τη σημασία μιας «πράσινης» σε όλες τις διαστάσεις της διοργάνωσης, η οποία θα δώσει το σήμα της επούλωσης των πληγών στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα φέρει το καλό σινεμά σε όμορφους χώρους. Ανυπόμονος και χαρούμενος δήλωσε και ο ambassador της διοργάνωσης, Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος θα δώσει και μια μεγάλη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Η ταινία «Πράσινος Πλανήτης» της Κολίν Σερό θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά Απόλλων της Αιδηψού.

Στο μεταξύ, βέβαια, στη βόρεια Εύβοια θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα: αρχικά την ταινία έναρξης, τον «Πράσινο Πλανήτη» της Κολίν Σερό, ένα ευφάνταστο φιλμ, στο οποίο ένα ανώτερο ον από κάποιον ουτοπικό πλανήτη επισκέπτεται το Παρίσι, όπου σοκάρεται από τον καταναλωτισμό των ανθρώπων και ξεκινάει μια προσπάθεια οικολογικής αφύπνισης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά Απόλλων της Αιδηψού, το οποίο αναδιαμορφώθηκε από το Φεστιβάλ, έπειτα από δεκαετίες που παρέμενε κλειστό. Συνολικά δώδεκα ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με οικολογικό πρόσημο, μεγάλου και μικρού μήκους, για παιδιά και μεγάλους, θα προβληθούν σε ένα πρόγραμμα που, όπως λένε οι διοργανωτές, φιλοδοξεί να προσεγγίσει ξανά τη σχέση μας με τη φύση και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές μας σχετικά με αυτή. Στη λήξη το βράδυ της Κυριακής θα δούμε τον «Δασοποιό», το νέο ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Οσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Γερμανού σκηνοθέτη Φόλκερ Σλέντορφ.

Δεν είναι όμως μόνο οι προβολές. Μέσα στο πενθήμερο θα υπάρχουν ακόμα ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια και masterclasses, με στόχο μια ακόμα ευρύτερη και πιο αναλυτική κουβέντα πάνω σε διαφορετικές πτυχές της οικολογίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την ανοιχτή συζήτηση για την «πράσινη» παραγωγή ταινιών, με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας· και το masterclass του δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα Γιώργου Αυγερόπουλου, με θέμα την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στο filmfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή