Ποια «taste of Athens»;

Ας υποθέσουμε ότι ένας ξένος επισκέπτης που έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες, περνώντας από το Ζάππειο αποφάσισε να μπει μέσα, να γνωρίσει το «Taste of Athens»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας υποθέσουμε ότι ένας ξένος επισκέπτης που έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες, περνώντας από το Ζάππειο αποφάσισε να μπει μέσα, να γνωρίσει το «Taste of Athens». Τη μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μητροπόλεις του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών γαστρονομικών προορισμών, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι κ.ά. Φέτος το Taste of Athens διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά –σήμερα ρίχνει αυλαία–, παρουσιάζοντας πολύ καλά εστιατόρια, σπουδαίους σεφ, εργαστήρια και σεμινάρια για την κυκλική οικονομία και τη φιλοσοφία μηδενικού απορρίμματος (zero-waste), τις νέες τάσεις παγκοσμίως, κορυφαία brands τροφίμων και ποτών της πόλης.

Ο ξένος επισκέπτης είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάστηκε. Πρώτα απ’ όλα θα πέρασε καλά. Ολο και κάποιο live ή DJ set θα πέτυχε από τα πολλά που είχαν ανακοινωθεί: Swingin’ Cats, παραγωγοί του En Lefko στα decks και πολλά άλλα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι θα έφαγε εξαιρετικά. Οι ομάδες και οι σεφ των βραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων, μαγείρευαν όλες αυτές τις μέρες μπροστά στο κοινό πρωτότυπα πιάτα. Τι καλύτερη διαφήμιση για την ελληνική γαστρονομία από ένα πιάτο από τα χεράκια του Θάνου Φέσκου του εστιατορίου Delta ή του Νίκου Βοργιά από το Αλφιcon. Φεύγοντας από το Ζάππειο ο ξένος επισκέπτης θα ήταν σίγουρα μαγεμένος με την πρωτοτυπία, τις πρώτες ύλες, τους ευφάνταστους συνδυασμούς, τις γεύσεις και φυσικά την εκτέλεση και την τεχνική. Θα είχε όμως τη σωστή εικόνα για τη γαστρονομία στην Ελλάδα;

Αν ο ίδιος επισκέπτης μια επόμενη μέρα περάσει από τα πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δοκιμάσει μια κουζίνα πολύ διαφορετική. Θα διαβάσει ένα ανέμπνευστο μενού με τα ελληνικά πιάτα σουξέ και θα δοκιμάσει ένα κακομαγειρεμένο γκρικ μουζάκα. Αποθεώνουμε, και καλά κάνουμε, τους σημαντικούς Ελληνες μάγειρες που εξελίσσουν την ελληνική γαστρονομία, αλλά συχνά ξεχνάμε ότι αποτελούν την εξαίρεση. Τα πλήθη των τουριστών που περνούν από την Ελλάδα δεν έρχονται σε επαφή με το φωτεινό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή