Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Πίνακες, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα έργα περιλαμβάνει η διεθνής ομαδική έκθεση «Η αναβίωση των λίθων», που εγκαινιάζεται σήμερα στο μεταβυζαντινό Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, επιχειρώντας να εγείρει συζητήσεις για την ιστορία, την εθνική μνήμη, τη μυθολογία, τη βιοπολιτική, αλλά και τη γεωλογία της περιοχής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίνακες, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα έργα περιλαμβάνει η διεθνής ομαδική έκθεση «Η αναβίωση των λίθων», που εγκαινιάζεται σήμερα στο μεταβυζαντινό Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, επιχειρώντας να εγείρει συζητήσεις για την ιστορία, την εθνική μνήμη, τη μυθολογία, τη βιοπολιτική, αλλά και τη γεωλογία της περιοχής. Στις 7.30 μ.μ., Παλαιά Καρδαμύλη.

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, παρουσιάζεται απόψε στο Δημοτικό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό. Παίζουν οι: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.ά. Στις 9 μ.μ., Πελοποννήσου 173.

Αποσπάσματα της δουλειάς πέντε σύγχρονων Ελληνίδων καλλιτεχνών περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση κεραμικής «5 Fragments», που παρουσιάζεται στην γκαλερί Nord στις Σπέτσες. Από τις 11 π.μ., Πλατεία Ρολογιού.

Μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες της, καθώς και αγαπημένα της τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο θα ερμηνεύσει τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο, η Μαρινέλλα. Μαζί της η συμφωνική ορχήστρα «Φιλαρμόνια», υπό τον Αλέξιο Πρίφτη. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εμπνευσμένη από τα έργα της Ελληνίδας ποιήτριας του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία συνδυάζει με παραδοσιακή χορωδία, μοντέρνα μουσική και σύγχρονο χορό, η παράσταση «Σαπφώ», σε κείμενο της Γουέντι Μπέκετ και σκηνοθεσία της ίδιας και του Ανταμ Φιτζέραλντ, παρουσιάζεται απόψε στο Θέατρο Φρύνιχος. Στις 9 μ.μ., Δελφοί.

Η μουσική παράσταση «Το ρόδον της Ανατολής», όπου μέσα από πρωτότυπα κείμενα και τραγούδια ξεδιπλώνονται οι ιστορίες έξι προσφύγων από τη Μικρά Ασία, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Μουσική διεύθυνση Κυριάκος Καλαϊτζίδης. Τραγούδι Μαρία Φαραντούρη. Στις 9 μ.μ., Αγίας Μαρίνας 55.

Η κωμωδία του Ζορζ Φεντό «Η Λεονί εν αναμονή» παρουσιάζεται απόψε στο Πάρκο «Αντώνη Τρίτση», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Παίζουν οι: Παρασκευή Δουρουκλάκη, Αλέξανδρος Βάρθης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Σπύρου Μουστακλή 23.

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου-1
Εργο της Χαράς Πιπερίδου από την έκθεση «Η αναβίωση των λίθων».
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή