Παπαϊωάννου, Καβάκος, Σαββόπουλος στο Μέγαρο

Παπαϊωάννου, Καβάκος, Σαββόπουλος στο Μέγαρο

Νέο έργο με θέμα την κλιματική κρίση θα παρουσιάσει ο χορογράφος Ακραμ Καν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικούς μαέστρους όπως ο Αντόνιο Παπάνο, διεθνείς σολίστ όπως οι Λεωνίδας Καβάκος και Γιούτζα Ουάνγκ, πολυβραβευμένες μονωδούς σαν την Τζόις ντι Ντονάτο, χορευτικά έργα των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Ακραμ Καν, αλλά και νέες ενότητες, με έμφαση ακόμα και στην τζαζ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για την ερχόμενη σεζόν που ανακοινώθηκε χθες και έχει στόχο, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Βακαρέλη, τη μεγαλύτερη διάδραση του φορέα με όλες τις «φυλές» των ερμηνευτικών τεχνών.

Ενδεικτικά, στον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Ερμηνευτές», που ανοίγει με το μπαρόκ σύνολο Les Arts Florissant και τον Γουίλιαμ Κρίστι σε μουσικές της εποχής του Μολιέρου (2 Οκτωβρίου), θα ακούσουμε τον Αντόνιο Παπάνο, μουσικό διευθυντή της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου να συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe και με τη βιολίστρια Ζανίν Γιάνσεν σε έργα Ραβέλ, Προκόφιεφ, Ντβόρζακ, Κόνταϊ (26 Νοεμβρίου), καθώς και την πιανίστρια Μαρία Ζοάο Πίρες, που θα εμφανιστεί με το σύνολο Festival Strings Lucerne (18 Φεβρουαρίου). Η ομότεχνη της Πίρες, Γιούτζα Ουάνγκ θα ερμηνεύσει με τον Λεωνίδα Καβάκο σονάτες για βιολί και πιάνο των Μπραμς, Γιάνατσεκ και Σούμαν (30 Νοεμβρίου), ενώ η μετζοσοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο θα παρουσιάσει το πρότζεκτ «Eden» (30 Μαΐου), με θέμα τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Στην ενότητα Jazz@Megaron θα παρουσιαστούν συναυλίες από όλο το φάσμα της τζαζ, όπως του Stefano di Battista Quartet στις 5 Νοεμβρίου, του Σάκη Παπαδημητρίου στις 9 Νοεμβρίου κ.ά. Το χριστουγεννιάτικο μενού παραμένει πλούσιο και περιλαμβάνει από συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης, στις 17-18 Δεκεμβρίου, μέχρι το ροκ μιούζικαλ «Σκρουτζ», σε μουσική Στέφανου Κορκολή και με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μουζουράκη στις 22-30 Δεκεμβρίου.

Παραπάνω από αναμενόμενο είναι το χορευτικό πρόγραμμα: το «INK» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, έργο για δύο άνδρες χορευτές, που περιλαμβάνει μουσικές από Βιβάλντι μέχρι Βέμπο, θα πραγματοποιήσει την ελληνική πρεμιέρα του στο Μέγαρο Μουσικής (από 12 Ιανουαρίου), ενώ ο Ακραμ Καν θα παρουσιάσει τη νέα παραγωγή «Jungle Book Reimagined» (14-15 Ιουνίου), που αφορά την κλιματική κρίση.

Η θεατρική αυλαία ανοίγει στις 12 και 14 Σεπτεμβρίου με το «Enoch Arden» του Τένισον σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, η σειρά «Ελληνες τραγουδιστές» ξεκινάει με το «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» του Διονύση Σαββόπουλου (10 Δεκεμβρίου), ενώ, τέλος, χορταστικό είναι και φέτος το «Φεστιβάλ της άνοιξης» (με εμφανίσεις δεξιοτεχνών όπως οι Βίλντε Φρανγκ και Νικολάι Λουγκάνσκι τον Απρίλιο), το πασχαλινό και το παιδικό ρεπερτόριο, το πρόγραμμα της φιλοξενούμενης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ο κύκλος με τους «Ελληνες σολίστ» και με τις πολυπολιτισμικές «Γέφυρες» κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή