Ενα εικοσιτετράωρο με τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Γιώργο Πλατή

Ενα εικοσιτετράωρο με τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Γιώργο Πλατή

«Η συνέπεια είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και ως κοσμοθεωρία διότι πιστεύω πως δείχνει σεβασμό και ενσυναίσθηση»

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.00-11.00

Εχω βάλει ξυπνητήρι και ενώ χθες κοιμήθηκα αργά, σήμερα είναι μια σημαντική μέρα με πολύ τρέξιμο. Καφές ζεστός και χυμός πορτοκάλι. Συνήθως δεν τρώω πρωί. Βάζω ακουστικά και ακούω ραδιόφωνο, μόνιμη παρέα με τον καφέ. Περπάτημα στο μπαλκόνι πάνω κάτω για να ανεβάσω ρυθμούς. Σήμερα είναι το γύρισμα για το καινούργιο μας βιντεοκλίπ «έκπληξη», ντουέτο με τη Ζωή Παπαδοπούλου. Ενα τραγούδι που πιστεύω πολύ, με μια τραγουδίστρια που με τιμάει με τη συμμετοχή της, μιας και αγάπησε από την αρχή το τραγούδι. Κάνω ένα ντους, μαζεύω όλα τα απαραίτητα, ντύνομαι και φεύγω από το σπίτι για να προλάβω το όρντινο.

11.00-12.00

Τα κλειδιά στο αμάξι, GPS, και κατευθύνομαι για το πάρκο της Καισαριανής. Θέλω να είμαι συνεπής, γι’ αυτό προσπαθώ πάντα να ξεκινάω αρκετή ώρα πριν. Η συνέπεια είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και ως κοσμοθεωρία διότι πιστεύω πως δείχνει σεβασμό και ενσυναίσθηση σε όλων των ειδών τις σχέσεις μου και δη τις επαγγελματικές μου συνεργασίες.

12.00-13.00

Φθάνω στον χώρο, βλέπω ήδη τον σκηνοθέτη από μακριά να κάθεται στο απέναντι καφέ. Παρκάρω το αυτοκίνητο και πηγαίνω με χαρά να χαιρετήσω τα παιδιά. Η Ζωή είναι στον δρόμο, οπότε ευκαιρία για τον δεύτερο καφέ, ένα φρέντο να δροσιστούμε.

13.00-17.00

Φθάνει και η Ζωή, έρχεται με χαμόγελο στην παρέα μας και ετοιμαζόμαστε να οργανώσουμε το γύρισμα. Οι στίχοι του τραγουδιού στο χέρι, ένα τρίποδο για την κάμερα, φως, και όλοι μαζί περπατάμε απέναντι προς το πάρκο της Καισαριανής, μια όαση από δέντρα μέσα στην πόλη μας και με αρκετούς περιοίκους να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους. Βρίσκουμε δυο-τρία σημεία ιδανικά και ετοιμαζόμαστε για το γύρισμα. Μακιγιάζ φυσικά, και ξεκινάμε. Διαδικασία καθόλου εύκολη, διότι ο σκηνοθέτης είναι επαγγελματίας και αυστηρός με τη δουλειά του, θέλει σαφώς προσήλωση και να ακολουθούμε τις οδηγίες του, τα πρόσωπά μας συγκεντρωμένα, χωρίς πολλούς μορφασμούς. Το γύρισμα ολοκληρώνεται με επιτυχία και ακούμε και το χειροκρότημα των περαστικών και ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με το όλο concept, που από ενδιαφέρον ρωτούν περί τίνος πρόκειται και πού και πότε θα προβληθεί. Ολοι ευχαριστημένοι επιβιβαζόμαστε στα αμάξια μας και αναμένουμε το τελικό μοντάζ προς τέρψιν οφθαλμών και ψυχής.

17.00-18.00

Επιστρέφω σπίτι με πολύ καλή διάθεση και σίγουρος για ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

«Η συνέπεια είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και ως κοσμοθεωρία διότι πιστεύω πως δείχνει σεβασμό και ενσυναίσθηση».

18.00-20.00

Παρότι κουρασμένος και νηστικός, νιώθω τρομερή υπερένταση και θέλω να διοχετεύσω τον ενθουσιασμό μου στην κιθάρα μου, που πιάνω ευθύς στα χέρια μου για να παίξω μουσική, με σκοπό να ξαναδώ μελοποιημένους στίχους. Τραγούδια που ήδη έχω γράψει τα ξαναπιάνω στην κιθάρα, αναζητώντας κι άλλες εκδοχές μελωδιών. Αν και εφόσον η αρχική έμπνευση με ενθουσιάζει ή με συγκινεί το ίδιο, δεν πειράζω τη μελωδία. Ακούω όμως με τα ακουστικά μου τις μουσικές μου και προσπαθώ να κρατώ την καλύτερη. Η μουσική και τα τραγούδια είναι μια δύσκολη τέχνη, που πρέπει πάντα να αναζητάς και να ερευνάς, προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν εφησυχάζω και θέλω να δημιουργώ ένα δυνατό αποτέλεσμα. Πολλές φορές η μουσική δημιουργία είναι προϊόν έμπνευσης, αλλά κάποιες άλλες αποτέλεσμα μελέτης πάνω στο παίξιμο της κιθάρας μου. Νιώθω όπως ο ξυλουργός ή ο τεχνίτης που πάει στη δουλειά το πρωί, πιάνει στα χέρια του τα εργαλεία και ακονίζοντας δημιουργεί. Οσο δηλαδή μελετάς και ψάχνεις μελωδίες με το μουσικό όργανό σου, τόσο πιο πολλές εμπνεύσεις γεννιούνται.

20.00-21.30

Χαλάρωση στον καναπέ. Κάνω μια παραγγελία για φαγητό και ανοίγω τηλεόραση για λίγες ειδήσεις ή ζάπινγκ. Συζήτηση με το έτερον ήμισυ για τα νέα της ημέρας και την πανέμορφη εμπειρία του γυρίσματος. Τρώμε και επιλέγουμε μια ταινία για να χαλαρώσουμε επιτέλους από μια γεμάτη μέρα.

21.30-00.00

Βλέπουμε ταινία στον καναπέ σε χαλαρή κατάσταση. Απολαμβάνουμε στιγμές κινηματογράφου αλλά και οικογενειακής θαλπωρής.

00.30-02.00

Πάμε στο υπνοδωμάτιο ανοίγοντας κλιματισμό, δεν κοιμάμαι χωρίς κλιματισμό. Βάζω τα ακουστικά μου πάλι στο κινητό και ασχολούμαι με το Ιντερνετ και τα social media. Πριν από τον ύπνο, βάζω πάντα μουσική στα αυτιά μου. Τα τραγούδια μου, αυτά που έχω γράψει, αλλά και αυτά που πρόκειται να εκδοθούν καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια. Η μουσική με ακολουθεί από το πρωί έως το βράδυ, από την ώρα που θα ξυπνήσω και κατά τη διάρκεια της μέρας έως τη στιγμή που θα πέσω για ύπνο.

02.00-09.30

Ωρα για ύπνο. Καληνύχτα μας!

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Πλατής κυκλοφόρησε πρόσφατατο «Χάρτινο κορμί», παρέα με την Ασπασία Στρατηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή