The Watcher: Ενας άγνωστος αναστατώνει το «αμερικανικό όνειρο»

The Watcher: Ενας άγνωστος αναστατώνει το «αμερικανικό όνειρο»

Από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές του Netflix τον τελευταίο καιρό, το «The Watcher» συγκεντρώνει ένα καστ αστέρων σε ένα κλασικό ψυχολογικό θρίλερ που ξέρει να «εθίζει» τον θεατή

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Watcher
ΘΡΙΛΕΡ (2022)
Δημιουργός: Ιαν Μπρέναν, Ράιαν Μέρφι
Ερμηνείες: Ναόμι Γουότς, Μπόμπι Καναβάλε, Μία Φάροου

Από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές του Netflix τον τελευταίο καιρό, το «The Watcher» συγκεντρώνει ένα καστ αστέρων σε ένα κλασικό ψυχολογικό θρίλερ που ξέρει να «εθίζει» τον θεατή. Η τετραμελής οικογένεια του Ντιν και της Νόρα Μπράνοκ μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της στα προάστια. Τα πάντα μοιάζουν ειδυλλιακά ώσπου αρχίζουν να καταφτάνουν μυστηριώδεις απειλητικές επιστολές από κάποιον, που όπως ισχυρίζεται τους παρακολουθεί στενά. Καθώς η ντόπια αστυνομία δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμη να επέμβει, οι υποψίες των Μπράνοκ πέφτουν στους κάπως παράξενους γείτονές τους, αλλά και στο παρελθόν του σπιτιού.

Η σειρά των Ιαν Μπρέναν και Ράιαν Μέρφι δεν χάνει καιρό με μακροσκελείς εισαγωγές, χτίσιμο χαρακτήρων κ.ο.κ.· αντιθέτως, μπαίνει κατευθείαν στο ψητό, στήνοντας ένα θρίλερ που παίζει με τα όρια του μεταφυσικού, δίχως όμως πραγματικά να τα διαβαίνει. Η έννοια της παρακολούθησης, του stalking, λειτουργεί εδώ ως εναλλακτική του στοιχειωμένου σπιτιού, που είναι τόσο δημοφιλής στην αμερικανική μυθολογία του τρόμου. Φυσικά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα, παρόλο που τα έχουμε ξαναδεί: το μεσοαστικό όνειρο των προαστίων που μετατρέπεται σε εφιάλτη, τα σκοτεινά μυστικά κάτω από τη γυαλισμένη επιφάνεια και αρκετά ακόμη, τα οποία αποκτούν έξτρα ενδιαφέρον χάρη και στις ερμηνείες των καλών ηθοποιών που συναντούμε σε πρώτους και δεύτερους ρόλους.

The Watcher: Ενας άγνωστος αναστατώνει το «αμερικανικό όνειρο»-1
Σκηνή από την ταινία «Το κόλπο της νυφίτσας», η οποία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Το κόλπο της νυφίτσας ★★★
ΚΩΜΩΔΙΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Ερμηνείες: Γκρασιέλα Μπόργκες, Οσκαρ Μαρτίνεζ

Ο διακεκριμένος Αργεντινός σκηνοθέτης Χουάν Χοσέ Καμπανέλα («Το μυστικό στα μάτια της») υπογράφει μια μαύρη κωμωδία γύρω από το χάσμα γενεών, τα γηρατειά, αλλά και τις καλλιτεχνικές παλινωδίες (προβάλλεται στο Cinobo). Σε μια παλιά εξοχική έπαυλη συγκατοικούν τέσσερις ηλικιωμένοι: μια πρώην ντίβα της χρυσής εποχής του σινεμά, ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι σύζυγός της και άλλοτε ηθοποιός, και δύο φίλοι τους, σκηνοθέτης και σεναριογράφος αντίστοιχα, επίσης του παλιού κινηματογράφου.

Το κουαρτέτο περνάει ήσυχα τις μέρες του, μέχρι που ένα νεαρό ζευγάρι μεσιτών εμφανίζεται προσπαθώντας να τους εξαπατήσει για να πουλήσουν το σπίτι. Το σενάριο του Καμπανέλα διαθέτει αρκετές δόσεις απολαυστικού, δηλητηριώδους χιούμορ και παρόλο που η πλοκή μοιάζει ελαφρώς υποτυπώδης, αυτό αρκεί κατά βάση για να την κάνει ενδιαφέρουσα. Φυσικά, λόγος πρέπει να γίνει και για τις ερμηνείες σπουδαίων βετεράνων ηθοποιών, όπως η Γκρασιέλα Μπόργκες, ο Οσκαρ Μαρτίνεζ και ο Μάρκος Μάντστοκ, που απαρτίζουν αυτή την αμίμητη τριπλέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή