Αφιέρωμα της ΚΟΘ στα θύματα των Τεμπών

Αφιέρωμα της ΚΟΘ στα θύματα των Τεμπών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μουσική έχει υπάρξει κατά την ιστορία της κοινωνός όχι μόνο χαράς, αλλά όλων των συναισθημάτων, συμπορευόμενη με τον ανθρώπινο πόνο, τη θλίψη, την αγωνία, τον φόβο, την απόγνωση, την απώλεια. Η μουσική αποτελεί το έσχατο καταφύγιο της ανθρώπινης ψυχής όταν όλα έχουν χαθεί». Με το σκεπτικό αυτό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δεν ματαιώνει τη σημερινή συναυλία της (Μέγαρο Μουσικής, 21.00), αλλά συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος αφιερώνοντας τη συναυλία «Συμφωνία της Ανοιξης» στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Τροποποιεί ωστόσο το πρόγραμμά της: οι «Χοροί της Γκαλάντα» θα αντικατασταθούν από το «Adagio for strings» του Σάμουελ Μπάρμπερ, ενώ η συμφωνία του Ρόμπερτ Σούμαν παραμένει και αφιερώνεται στους άδικα χαμένους νέους που «ονειρεύτηκαν την άνοιξη χωρίς να προλάβουν να τη ζήσουν, ακριβώς όπως και ο συνθέτης της», όπως επισημαίνει ο διευθυντής της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας.

Αφιέρωμα της ΚΟΘ στα θύματα των Τεμπών-1

«Τα μουσικά άνθη της συμφωνίας του Σούμαν θα είναι τα άνθη που θα αποθέσει η ΚΟΘ προς τιμήν τους». Η συναυλία, υπό τη διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με τη Λόλα Τότσιου στο πιάνο, θα διεξαχθεί χωρίς διάλειμμα και χωρίς χειροκρότημα, αφήνοντας τη μουσική να ηχήσει ανάμεσα στη σιωπή. Τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του κέντρου αιμοληψίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή