Για τους φίλους του Χάρι Πότερ

Για τους φίλους του Χάρι Πότερ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βιβλίο ειδικά για τους λάτρεις του μαθητευόμενου μάγου ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury για τον επόμενο χειμώνα. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά και σε 34 γλώσσες το «The Harry Potter Wizarding Almanac», ένας εικονογραφημένος οδηγός με λίστες, διαγράμματα και χάρτες από τον κόσμο του Χάρι Πότερ. Ο εκδοτικός οίκος θα συνεργαστεί με γνωστούς εικονογράφους και το βιβλίο θα μοιάζει με ένα «βοήθημα» για τους φαν που θέλουν να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Στα ελληνικά, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τιμώντας την Αλκη Ζέη

Στις 15 Μαρτίου, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Αλκης», τιμώντας την επέτειο τον 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας Αλκης Ζέη. Στην έκθεση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Ετους 2023 Αλκη Ζέη», απεικονίζονται οι δεκαετίες της ζωής και του έργου της Ελληνίδας συγγραφέως, αναδεικνύεται η σχέση της με τον δημόσιο βίο της χώρας και της εποχής, ενώ αποκαλύπτονται και οι σχέσεις συνάφειας ανάμεσα στο έργο της και στη σύγχρονη Ιστορία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7 μ.μ., παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ενώ η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο «μυστικός» Λε Καρέ

Μια βιογραφία που επικεντρώνεται στην «ταραχώδη ιδιωτική ζωή» του συγγραφέα Τζον Λε Καρέ πρόκειται να εκδοθεί, φωτίζοντας «μια κρυφή ζωή μυστικών, πάθους και προδοσίας», σύμφωνα με τον συγγραφέα Ανταμ Σίσμαν. Το «The Secret Life of John le Carré» αποτελεί συνέχεια της εγκεκριμένης βιογραφίας του Σίσμαν που κυκλοφόρησε το 2015 από τον οίκο Bloomsbury. Το νέο βιβλίο θα περιέχει πληροφορίες που ήταν υποχρεωμένος να αποκρύψει από το προηγούμενο, όταν ο Λε Καρέ «κοίταζε διαρκώς πάνω από τον ώμο μου», είπε ο Σίσμαν. Εκδίδεται εν γνώσει του Le Carré Estate και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους από τις ανεξάρτητες εκδόσεις Profile Books.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή